Arap yasemin nasıl çoğaltılır?

İçindekiler:

  1. Arap yasemin nasıl çoğaltılır?
  2. Arap Yasemini kaç lira?
  3. Arap yasemin çiçeği nasıl bakılır?
  4. Arap Yasemini saksıda yetişir mi?
  5. Yasemin çiçeği yaprakları neden sararır?
  6. Yasemin çiçek yaprakları neden sararır?

Arap yasemin nasıl çoğaltılır?

Yasemin çiçeği çelikleme yöntemiyle çoğaltılır. Bitkinin tepesinden en az 10 cm uzunluğunda bir dal steril edilmiş düz uçlu bir kesici ile kesilir. Suda köklendirmeye bırakılır. Köklenme gözlendikten sonra uygun toprak ve ortam koşullarında bakıma alınır.

Arap Yasemini kaç lira?

More videos on YouTube
AdetKargo Birim FiyatıToplam
1 adet(Kargo Bizden)88,50 TL
5 adet(Kargo Bizden)383,50 TL
10 adet(Kargo Bizden)708,00 TL
50 adet(Kargo Bizden)2.950,00 TL
1 satır daha

Arap yasemin çiçeği nasıl bakılır?

Toprağı her zaman biraz nemli tutmak önemlidir. Bitkiler haftada bir kez sulanmalıdır. Sonbaharda ve kışın biraz daha az sulama yapılmalıdır. Hafif kumlu, humuslu, iyi drenajlı ve derin topraklarda iyi gelişim gösteren yasemin çiçeği için ilkbahar mevsiminde toprak değişimi yapılabilir.

Arap Yasemini saksıda yetişir mi?

Fakat ülkemizde sanayi bitkisi olarak değil de daha çok dekor bitkisi olarak kullanımı yapılır. Saksı içine dikilen, Arap fulu çiçeği yaz aylarında bahçe ya da balkonlarda durabilir. Fakat sonbahar ve kış aylarında mutlaka iç mekâna alınmalıdır.

Yasemin çiçeği yaprakları neden sararır?

Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. ... Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.

Yasemin çiçek yaprakları neden sararır?

Yasemin çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. ... Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.