Ela göz nasıl ortaya çıkar?

İçindekiler:

  1. Ela göz nasıl ortaya çıkar?
  2. Ela göz rengi değişir mi?
  3. Bebeklerde kahverengi göz rengi değişir mi?
  4. Bebeklerde göz rengi nasıl değişir?

Ela göz nasıl ortaya çıkar?

Yaşamın ilk birkaç yılında, iriste daha fazla melanin birikerek mavi gözlerin yeşile, elaya veya kahverengiye dönmesine neden olabilir. Gözleri maviden kahverengiye dönen bebeklerde önemli miktarda melanin gelişir. Yeşil gözlü veya ela gözlü olanlarda ise biraz daha az melanin gelişir.

Ela göz rengi değişir mi?

Göz rengi yaşla da değişebilir. Bu, Beyaz popülasyonunun (genellikle daha açık göz renklerine sahip insanlar) yüzde 10 ila 15'inde görülür. Örneğin, bir zamanlar çok kahverengi olan gözlerim artık kahverengi, yeşil ve elanın bir kombinasyonu. Ancak, bazı Ela Gözler aslında yaşlandıkça koyulaşır.

Bebeklerde kahverengi göz rengi değişir mi?

Bunun yanında bebeğin göz rengi genellikle 6-9 sonra belli olmakta bazı durumlarda bu süre 12 ay, nadiren de olsa 12 aydan fazla olabilmektedir. 12 aydan önce göz rengi yeşil, gri veya mavi gibi görünen bebeğin göz rengi değişerek kahverengi olabilmektedir. Kahverengi göz rengi ise değişiklik göstermez.

Bebeklerde göz rengi nasıl değişir?

Bebeklerde göz rengi ne zaman belli olur sorusu için doğumdan sonraki 6 ile 12 aylık süreç işaret edilebilir. Bu dönemde bebeğin gelişim düzeyine bağlı olarak göz renkleri kalıcı halini alır. Yeni doğan mavi ya da yeşil gözlü bebeklerin göz renkleri zamanla genellikle kahverengiye dönüşür.