Kız istemeye giderken ne çiçek gider?

İçindekiler:

  1. Kız istemeye giderken ne çiçek gider?
  2. Istemeye giderken kaç gül alınır?
  3. Söz çiçeği nasıl olmalı?
  4. Söz için hangi çiçek?
  5. Tanışmaya giderken nasıl çiçek alınır?
  6. 41 gül ne anlama gelir?
  7. Söz keserken ne götürülür?
  8. Söz çiçeği kime verilir?
  9. Kızın ailesi ile tanışmaya giderken çiçek alınır mı?
  10. Kız istemeye giderken çiçek ve çikolata kime verilir?
  11. Kızla tanışmaya giderken nasıl çiçek alınır?

Kız istemeye giderken ne çiçek gider?

Kız isteme törenlerinde En çok Tercih edilen çiçek Türleri
  • Yapay çiçekler.
  • Kırmızı, beyaz Gül buketleri.
  • Büyük boy orkide aranjmanları
  • Canlı ve renkli gösterişli çiçekler ( Papatya vs.)
  • Vazo çiçekleri ( Laleler,kriztanem vs.)
  • Canlı teraryumlar.
  • Tabi ki En kaliteli çikolatalar.

Istemeye giderken kaç gül alınır?

Kız istemeye gidenlere en çok hazırladığımız gül sayısı 41 dir. 41 özel ve narinimsin anlamına gelir. 63 gül buketi hazırlatanlar da az sayıda değil. 63 gül bitanemsin anlamını taşır. İşin abartı boyununa kaçmak isteyenler az da olsa 101 gül vazosu hazırlatıp kız istemeye gitmektedirler.

Söz çiçeği nasıl olmalı?

Söz çiçeği modellerinde genellikle tercihler, kırmızı güllerden, beyaz gül ve beyaz lilyum ikilisinden, beyaz lilyum ve kırmızı gül karışımından yararlanılmaktadır. Burada önemli olan, 3 türden fazla çiçek olmamalıdır. Ayrıca çok renkli de olmamalıdır. Böylece hem şık hem de sade ve zarif bir demet olacaktır.

Söz için hangi çiçek?

Söz veya nişan çiçeği olarak tercih edebileceğiniz birçok çiçek bulunmaktadır. Bununla beraber en sık kullanılan çiçekler farklı renkler ile hazırlanmış gül buketleridir. Kırmızı, beyaz, pembe, somon rengi ve mavi güller sıkça tercih edilen güllerdendir.

Tanışmaya giderken nasıl çiçek alınır?

Sizler de ilk tanışma çiçeği olarak orkide ya da buna benzer beyaz ve ağır yapraklı çiçekleri tercih edebilirsiniz. Aile arasında tanışmaya gidecekseniz kararsız iseniz her insan orkideye bakamayacağı için şık bir sepet yada cam vazo içerisine aranjman çiçeği yaptırmanız uygun olur.

41 gül ne anlama gelir?

Özellikle çiftlerin evlilik yıl dönümlerinde birbirlerine gönderdikleri kırmızı güllerin 41 adet olmasına dikkat edilir. Bununla birlikte eşinize ya da sevgilinize değil farklı bir kişiye çiçek gönderdiğinizde 41 gülün anlamı değişiyor. Bu durumda 41 adet gül bağlılık ve sadakat anlamına geliyor.

Söz keserken ne götürülür?

Damat adayı, kız istemeye giderken, şık bir buket çiçek, çikolata, söz yüzükleri ve geline takılacak takı seti götürür. Kimi yörelerde söz geleneklerine göre geline ve/veya ailesine hediye etmek üzere söz bohçası hazırlanır. Ancak, bohçaların daha ziyade nişan günü hediye edilmesi yaygındır.

Söz çiçeği kime verilir?

Çikolatayı da unutmayın! Söz çikolatası genel olarak şık bir gümüş tepsi, gondol, kristal veya porselen derin bir tabağa yerleştirilir. Çikolatanın taze olmasına ve şık bir şekilde paketlenmesine özen gösterin. Böyle detaylar önemsenir! Çikolata, eve girerken gelinin annesine, çiçek ise müstakbel eşe verilir.

Kızın ailesi ile tanışmaya giderken çiçek alınır mı?

Ailelerin tanışma merasimine genellikle tatlı götürülür. “Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım” inanışından yola çıkarak süregelen bu gelenek için genellikle lokum, çikolata, baklava gibi tatlılar tercih edilir. Tabii gelinin annesine vermek üzere bir demet çiçek de genellikle ilk tanışmada götürülecek hediyelerdendir.

Kız istemeye giderken çiçek ve çikolata kime verilir?

Erkek tarafının kız istemeye giderken götürmesi gereken çiçek ve çikolata kız istemenin en önemli detaylarındandır. Hatta seçilen çiçek ve çikolata neredeyse tüm merasime damgasını vurabilir. Bazı kültürlerde çiçek ve çikolata ne kadar gösterişli olursa erkek tarafının gelin adayına verdiği değeri sembolize eder.

Kızla tanışmaya giderken nasıl çiçek alınır?

Sizler de ilk tanışma çiçeği olarak orkide ya da buna benzer beyaz ve ağır yapraklı çiçekleri tercih edebilirsiniz. Aile arasında tanışmaya gidecekseniz kararsız iseniz her insan orkideye bakamayacağı için şık bir sepet yada cam vazo içerisine aranjman çiçeği yaptırmanız uygun olur.