Hamilelikte folik asit kullanımı ne kadar olmalı?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte folik asit kullanımı ne kadar olmalı?
  2. Fazla folik asit vücuttan nasıl atılır?
  3. Folik asit saat kaçta içilmeli?
  4. Folik asit fazlalığı vücuttan atılır mı?
  5. Folik asitin fazlası bebeğe zararlı mı?
  6. Folik asiti ne kadar kullanmalıyım?

Hamilelikte folik asit kullanımı ne kadar olmalı?

Sağlıklı doğum için düzenli olarak folik asit içeren besinler tüketmeniz gerekir. Hamilelikten bir ay öncesinde ve hamileliğin ilk üç aylık döneminde folik asit ihtiyacınız artar. Yakın zamanda hamile kalmayı planlıyorsanız günlük olarak ortalama 0,41 mg folik asit kullanmanız gerekir.

Fazla folik asit vücuttan nasıl atılır?

Folik asit suda çözünür bir B vitamini türevidir. Suda çözülmesi vücudun yağ dokularında depolanamadığı anlamına gelir. Vücutta kullanılmayan fazla folik asit idrar yoluyla atılır.

Folik asit saat kaçta içilmeli?

Folik asit takviyenizi sabah veya akşam saatlerinde almanız tavsiye edilir. Her gün aynı saatte almaya özen göstermelisiniz.

Folik asit fazlalığı vücuttan atılır mı?

Vücutta kullanılmayan fazla folik asit idrar yoluyla atılır.

Folik asitin fazlası bebeğe zararlı mı?

Aşırı takviye ve yüksek anne folik asit düzeylerinin, bebeğin, sosyal etkileşimi, anormal iletişimi ve olağandışı davranışları etkileyen nörogelişimsel bir durum olan otizm spektrum bozukluğunu geliştirme riskini artırdığı bulunmuştur.

Folik asiti ne kadar kullanmalıyım?

FOLBİOL, folik asit eksikliğine bağlı megaloblastik anemi tedavisi için 4 ay boyunca günde 1 tablet (5 mg) kullanılır. Besin emilimi bozukluklarında günde 3 tablete (15 mg) kadar çıkılabilir.