Üniversite burs kime çıkar?

İçindekiler:

  1. Üniversite burs kime çıkar?
  2. KYK burs kime çıkmaz?
  3. KYK Kredi alırken burs başvurusu yapılabilir mi?
  4. 2 yıllık öğrencilere burs çıkar mı?
  5. Cumhurbaşkanlığı bursu kaç TL?
  6. KYK yurt kimler başvurabilir?

Üniversite burs kime çıkar?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK burs kime çıkmaz?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

KYK Kredi alırken burs başvurusu yapılabilir mi?

Kurumumuz tarafından burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir.

2 yıllık öğrencilere burs çıkar mı?

Herhangi bir üniversitenin (Açıköğretim fakültesi hariç) 2 yıllık önlisans programında okuyan öğrenciler de KYK bursuna başvuru yapabilmektedir. Yine 2 yıllık bölüm okuyan öğrenciler KYK öğrenim kredisine de başvurabilirler.

Cumhurbaşkanlığı bursu kaç TL?

Burs Miktarı Ne Kadardır? 2021-2022 eğitim yılından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

KYK yurt kimler başvurabilir?

Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.