Cezaevine kıyafet nasıl gönderebilirim?

İçindekiler:

  1. Cezaevine kıyafet nasıl gönderebilirim?
  2. Cezaevine kargo ile hediye gönderilir mi?
  3. Cezaevi isimleri neye göre belirlenir?
  4. Cezaevine neler gönderilebilir?

Cezaevine kıyafet nasıl gönderebilirim?

Yakınlarınız size dışarıdan kıyafet gönderebilir. PTT kargo ile gönderecekleri kıyafetler cezaevinde müsaade edilen sayıdan fazla olmamalıdır. Siz içeri girerken yanınıza aldığınız eşyaların sayısı not edilir. Dışarıdan yollanan giysiler sizin hakkınız olan sayıyı aşıyorsa bu giysiler kabul edilmez.

Cezaevine kargo ile hediye gönderilir mi?

Fıkra ise “Kişi, kurum veya kuruluşlar tarafından hükümlülere dağıtılmak üzere dışarıdan toplu olarak getirilen veya gönderilen hediyelerin dağıtımında” Cumhuriyet başsavcılığının izninin şart koşmaktadır ve buna rağmen bu hediyelerin kargo ile gönderilmesine bir sınırlama getirilmez.

Cezaevi isimleri neye göre belirlenir?

Değişik kapasitelere ve bina yapısına sahip 24 tip cezaevinin isimleri alfabeden geliyor. Bunlar arasında A, A1 ve A2 tipi ceza infaz kurumları var. A3, B, C, E, H, K1, K2, M ve T tipi ceza infaz kurumları kapalı. D, F ve L tipi cezaevleri kapalı yüksek güvenlikli.

Cezaevine neler gönderilebilir?

Madde 7 — Hükümlülerin koğuş, oda ve eklentilerinde birer adet palto, manto ve mont, iki adet ceket veya ceket yerine kullanılabilen hırka, dört adet pantolon ve/veya etek, bayan için iki adet elbise, bir takım eşofman, dört adet gömlek, iki adet kazak, iki takım pijama, bir spor ayakkabısı, bir kışlık ayakkabı, bir ...