Siyasi parti üyeliği nereden öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Siyasi parti üyeliği nereden öğrenebilirim?
  2. Akp'ye üye olup olmadığını nasıl öğren?
  3. Siyasi partilere kimler üye olamaz?
  4. Siyasi parti üyeliğinden nasıl istifa edilir?
  5. Saadet Partisinin kaç üyesi var?
  6. E devletten siyasi partiye üye olunur mu?
  7. Devlet memurları siyasi partiye üye olabilir mi?
  8. Siyasi partilerin malı denetimini kim?
  9. Farmasi üyeliği nasıl iptal edilir?
  10. Komünist partiler hangi parti sistemine örnektir?
  11. Sözleşmeli Personel siyasi partiye üye olabilir mi?
  12. Parti Uyeligi Polislige engel mi?
  13. Öğretmenler siyasi partiye üye olabilir mi?
  14. Sözleşmeli Kamu Personel siyasi partiye üye olabilir mi?

Siyasi parti üyeliği nereden öğrenebilirim?

Legal olarak faaliyet gösteren siyasi parti üyelikleri e-Devlet'ten öğrenilebiliyor. 2019 yılında e-Devlet Kapısı platformuna getirilen özellik sayesinde vatandaşlar hangi siyasi partiye üye olduklarını sorgulayabiliyor.

Akp'ye üye olup olmadığını nasıl öğren?

Vatandaşların siyasi parti üyeliği bakımından güncel bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarını temin açısından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının www.yargitaycb.gov.tr adresindeki internet sayfası yenilenmiştir.

Siyasi partilere kimler üye olamaz?

Hakimler ve savcılar, Sayıştay dahil yüksek yargı organları mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri, yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, Silahlı Kuvvetler mensupları ile yükseköğretim öncesi öğrencileri siyasi partilere üye olamazlar.

Siyasi parti üyeliğinden nasıl istifa edilir?

İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına, şahsen kimliği ile birlikte başvurarak, İlçe Seçim Kurulu Hakiminin imzalı üst yazısı ile dilekçe ve kimlik fotokopisinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi halinde, istifaları işleme alınacaktır.

Saadet Partisinin kaç üyesi var?

Siyasi Partiler
BaşkanıTemel KARAMOLLAOĞLU
Kuruluş Tarihi20.07.2001
Telefon284 88 00
AdresZübeyde Hanım Mahallesi Tesviyeciler Caddesi No:31 Altındağ/ANKARA
Üye Sayısı270.979 (04.08.2021 tarihi itibariyle)

E devletten siyasi partiye üye olunur mu?

Siyasi parti üyeliğini sorgulamak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden bu işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. e-Devlet'te başlayan yeni uygulama sayesinde vatandaşlar, herhangi bir siyasi partiye üye olup olmadıklarını sorgulayarak öğrenebiliyorlar.

Devlet memurları siyasi partiye üye olabilir mi?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun; "Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık" başlıklı 7. maddesindeki; "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi ...

Siyasi partilerin malı denetimini kim?

Görev ve Yetkileri Siyasî partilerin mali denetimi Anayasa Mahkemesi tarafından yerine getirilir. Anayasa Mahkemesi, bu denetim görevini yerine getirirken Sayıştaydan yardım sağlar.

Farmasi üyeliği nasıl iptal edilir?

Eğer üyeliğinizi hemen iptal etmek istiyorsanız, Farmasi Üyelik İptali yada Farmasi Üyelik İstifası konu başlığı ile ad - soyad - tc numaranız ile şirkete mail atmanız gerekmektedir.

Komünist partiler hangi parti sistemine örnektir?

Komünist parti, işçi sınıfının önderliğinde üretim araçlarının mülkiyetinin kolektifleştirilmesini hedefleyen ve tüm dünyada herkesten yeteneğine göre, herkese ihtiyacı kadar ilkesi doğrultusunda sınıfsız, sınırsız ve sömürüsüz bir dünya kurmayı amaçlayan yasal veya yasa dışı olarak örgütlenen, silahlı kanadı da ...

Sözleşmeli Personel siyasi partiye üye olabilir mi?

Aynı hükme 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununun 11. maddesinde de yer verilmiştir. ... Sonuç olarak Devlet memurları ile mahalli idarelerde görev yapanlar da dahil sözleşmeli personelin siyasi partiye üye olamayacakları, üye olanların görevlerine son verileceğini değerlendirmekteyiz.

Parti Uyeligi Polislige engel mi?

Siyasi parti üyeliği diğer devlet kurumlarına yapılan memurluk alımları için herhangi bir engel oluşturmamaktadır. ... Bunun yanında polis memuru olarak çalışacak kişinin herhangi bir siyasi üyeliği bulunmaması gerekmektedir.

Öğretmenler siyasi partiye üye olabilir mi?

Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı ...

Sözleşmeli Kamu Personel siyasi partiye üye olabilir mi?

Madde 10- Sözleşmeli personel görevini aksatmak amacı ile işi yavaşlatma gibi eylem ve hareketlerde bulunamaz, greve katılamaz ve grevi destekleyemez, herhangi bir siyasi partiye üye olamaz ve siyasi faaliyetlere katılamaz. ... Kurum, bu maddede belirtilen hakların kullanılmasından dolayı hizmet sözleşmesini feshedemez.