Bacak damar tıkanıklığı tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Bacak damar tıkanıklığı tedavi edilmezse ne olur?
  2. Bacaklardaki damar tıkanıklığına ne iyi gelir?
  3. Damar tıkanıklığında bacak ağrısı nasıl olur?
  4. Damar tıkanıklığı tedavi edilmezse ne olur?
  5. Bacak damar tıkanıklığı ameliyatı kaç saat sürer?
  6. Damar tıkanıklığı hangi hastalığa yol açar?
  7. Bacak bypass ameliyatı nasıl yapılır?
  8. Damar tıkanıklığı ameliyatı riskli mi?

Bacak damar tıkanıklığı tedavi edilmezse ne olur?

Bacağınızın atardamar tıkanıklığı tedavi edilmezse gangrene yol açabilir!

Bacaklardaki damar tıkanıklığına ne iyi gelir?

Kepekli tahıl, yulaf ezmesi, fasulye ve bolca meyve, sebze tüketmek damar tıkanıklığı olasılığını önemli ölçüde azaltır. Yüksek lif oranına sahip olan besinler, damar tıkanıklığına neden olan kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

Damar tıkanıklığında bacak ağrısı nasıl olur?

Bacak damar tıkanıklığının en önemli belirtisi bacak ağrısıdır. Ağrı yürürken, merdiven çıkarken, yokuş çıkarken; yani efor sarfederken olur, istirahat halinde azalarak kaybolur. Kaslarda hissedilen bir ağrıdır. Hasta efor sarfederken kas ağrısı çeker, daha da zorlanırsa kramp girer.

Damar tıkanıklığı tedavi edilmezse ne olur?

Damar tıkanıklığı muhakkak tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Öyle ki tedavi edilmediği durumlarda hastanın ölümü ile sonuçlanabilecek kadar ciddi bir hastalıktır. Bilhassa kalp damarında meydana gelen tıkanmalar ölüme sebebiyet verebilecek çok ciddi kalp krizlerini tetikleyebilir.

Bacak damar tıkanıklığı ameliyatı kaç saat sürer?

Genellikle 2-3 saat olan bypass ameliyatı süresi, risk grubundaki hastalarda 4-5 saati bulabilir.

Damar tıkanıklığı hangi hastalığa yol açar?

Kalp kaslarına giden kan akımındaki azalma; göğüs ağrısı (anjina), nefes darlığı, sol kolda ağrı veya diğer koroner arter hastalığı belirti ve bulgularına neden olur. Tam bir tıkanıklık kalp krizine yol açabilir.

Bacak bypass ameliyatı nasıl yapılır?

Vücudun hemen her tıkalı atardamarı için bypass yapılabilir. Bypass yapılan damara göre anestezi ve kesi değişebilir. Çoğu kez bacak bypass cerrahisi spinal yada epidural anestezi yani belden bir iğne yapılarak bacakların uyuşturulması ile yapılır. Bununla beraber bazen genel anestezi tercih edilebilir.

Damar tıkanıklığı ameliyatı riskli mi?

Koroner bypass ameliyatlarının riski yaklaşık %1 civarındadır. Koroner bypass operasyonu sayesinde kişinin tıkalı olan koroner damarı kendi vücudundan alınan farklı bir damar ile köprülenir. Böylece kalp kasının normal fonksiyonunu devam ettirmesi sağlanır.