Hangisi yol ver işaretidir?

İçindekiler:

  1. Hangisi yol ver işaretidir?
  2. Karşıdan gelene yol ver işareti nedir?
  3. Üçgen içinde çarpı trafik işareti ne demek?
  4. TT-1 ne demek?
  5. Okul geçidi levhası ne işe yarar?
  6. Trafiğe kapalı yol işareti nedir?
  7. Yuvarlak trafik işareti ne anlama gelir?
  8. Yaya geçidinin işareti nedir?
  9. Hangisi okul geçidi işaretidir?
  10. Okul geçidinin sembolü nedir?
  11. Gevşek Şev ne demek?
  12. Ters yön işareti nedir?
  13. 50 işareti sürücüye neyi bildirir?

Hangisi yol ver işaretidir?

Yol Ver Levhası TT-1: Ana yol-tali yol kavşaklarında, tali yoldan kavşağa yaklaşmakta olan sürücülerin gerekmediği durumlarda kavşakta durmaksızın, anayolda seyretmekte olan araçlara yol vermesi gerektiğini belirtir.

Karşıdan gelene yol ver işareti nedir?

Karşıdan Gelene Yol Ver Levhası TT-3: İki yönlü trafik akışının zor ya da imkansız olduğu dar yol kesimlerinde öncelik hakkının karşıdan gelen araçlara ait olduğunu belirtir. ... Gündüz ve gece yol güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olur.

Üçgen içinde çarpı trafik işareti ne demek?

Kontrolsüz kavşak Levhasının anlamı, yaklaşan yol kesiminde soldaki aracın sağdan gelen araca ilk geçiş hakkını vermesi gerektiğini bildiren trafik işaret levhasıdır. Başka bir ifadeyle kavşak kesişimindeki yolların eşdüzey olduğunu bildirir. ... Üçgen İçinde Çarpı Trafik İşareti Ne Demek?

TT-1 ne demek?

Yol Ver Levhası trafik tanzim işaretleri grubunun TT-1 olarak bilinen ve tali yoldan gelen araçların ana yoldan gelen araçlara yol vermesi gerektiğini belirten trafik işaret ve levhasıdır.

Okul geçidi levhası ne işe yarar?

OKUL GEÇİDİ: Genel olarak okul öncesi, ilköğretim ve orta dereceli okulların çevresinde özellikle öğrencilerin geçmesi için taşıt yolundan ayrılmış ve bir trafik işareti ile belirlenmiş alandır.

Trafiğe kapalı yol işareti nedir?

Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası TT-5: Yolun her iki yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir. Sadece yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır. Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Yuvarlak trafik işareti ne anlama gelir?

Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir. Karşılaşacakları şeylerden sürücüleri haberdar eder. Yuvarlak levhalar ise hem sürücüyü hem de yayaları ilgilendirir ve iki taraf için de bilgilendirici olarak görev yapar.

Yaya geçidinin işareti nedir?

Yaya Geçidi İşareti: Konulduğu yerin yaya geçidi olduğunu, sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları ve yaya geçidinden geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir.

Hangisi okul geçidi işaretidir?

Okul Geçidi Levhası T-12: Okul ya da oyun alanları gibi çocukların sık sık geçtiği yol kesimlerini belirtmek için kullanılır. Bu işaret levhasını gören sürücüler hızlarını düşürmeli ve ani bir duruş için hazırlıklı olmalıdırlar. Okul Geçidi Levhası T-12 bir tehlike uyarı işaretidir.

Okul geçidinin sembolü nedir?

Okul Geçidi İşareti: Konulduğu yerde çocukların geçebileceğini ve sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları, okul geçidinden geçen çocuk ve yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir.

Gevşek Şev ne demek?

Gevşek Şev Levhası T-10: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.

Ters yön işareti nedir?

Ters yön işaretini gördüğünüz yola girmeyin. Trafikte ters yön işaretinin anlamı o yolda karşı yönden araba geldiğidir. Burun buruna gelmeniz halinde kaza yapma riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

50 işareti sürücüye neyi bildirir?

Yolda hız sınırı olduğunu bildirir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir.