Matrah Artırımı 2021 ne zaman bitiyor?

İçindekiler:

  1. Matrah Artırımı 2021 ne zaman bitiyor?
  2. Yapılandırma ne zaman sona erecek?
  3. Matrah artırımı kaç yılda bir yapılır?
  4. Matrah artırımı hangi yıllar çıktı?
  5. 7143 matrah artırımı kimler yararlanamaz?

Matrah Artırımı 2021 ne zaman bitiyor?

Getirilen vergi affı ve matrah/vergi artırımı düzenlemesini 14 Haziran 2021 tarihli bültenimizde (bültene buradan ulaşabilirsiniz) ele almıştık. Söz konusu düzenlemeden yararlanmak için öngörülen başvuru süresinin son günü 31 Ağustos 2021 olarak belirlenmişti.

Yapılandırma ne zaman sona erecek?

BORÇ YAPILANDIRMASI NE ZAMAN BİTİYOR? Borç yapılandırma yasası en çok KYK kredi borcu olanları sevindirirken, 2021 borç yapılandırma başvurusu için son gün olarak 31 Ağustos 2021 tarihi belirlendi. İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılması gerekiyor.

Matrah artırımı kaç yılda bir yapılır?

az olamıyor. Matrah artırımının bu 5 yıl için yapılması da gerekmiyor. Mükellefler diledikleri yıl/yıllar için matrah artırımında bulunabiliyor.

Matrah artırımı hangi yıllar çıktı?

Matrah artırımı bütün vergiler ve bütün yıllar için yapılamıyor. Tasarıya göre matrah artırımı; yıllık gelir ve kurumlar vergisinde 2013-2016 yılları için; bazı ödemelerle sınırlı olarak gelir/kurumlar vergisi stopajı ile katma değer vergisinde 2013-2017 yılları için mümkün.

7143 matrah artırımı kimler yararlanamaz?

Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere, defter, kayıt ve belgeleri yok edenler veya defter sahifelerini yok ederek yerine başka yapraklar koyanlar veya hiç yaprak koymayanlar veya belgelerin asıl veya suretlerini tamamen veya kısmen sahte olarak düzenleyenler matrah ve vergi artırımından yararlanamıyorlar.