SGK ilk tescil nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK ilk tescil nasıl yapılır?
  2. SGK tescil no nasıl alınır?
  3. Işveren SGK tescil no nedir?
  4. Iş başvuru formu nasıl doldurulur?
  5. Tescili bulunmak ne demek?
  6. Tescil durumu aktif sigortalı ne demek?

SGK ilk tescil nasıl yapılır?

SGK iş yeri tescil uygulamasına e-devlet uygulaması üzerinden giriş yaptıktan sonra ana sayfada çıkan ekrandan ne tür bir iş yeri bildirgesi vereceğinizi doğru bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Seçiminizi yaptıktan sonra ilgili butona tıklayarak bildirgeyi doldurmaya başlayabilirsiniz.

SGK tescil no nasıl alınır?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.

Işveren SGK tescil no nedir?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. ... Bu sicil numarası yani işveren sicil numarası 26 rakamdan oluşur. Söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası görevini görmektedir.

Iş başvuru formu nasıl doldurulur?

İşe Giriş Bildirgesi nasıl doldurulur?
  1. Sosyal güvenlik numarası hanesine işe girişi yapılacak kişinin TC Kimlik numarası yazılır. ...
  2. TC kimlik numarasının yazılmasının ardından kişinin bilgileri ekrana gelecektir.
  3. Devam tuşuna basılarak bildirge ekranına geçilir.
Daha fazla öğe...

Tescili bulunmak ne demek?

(Bir şeyi) bir yere kaydederek resmileştirmek, kütüğe geçirmek. Bir taşınmazın üzerinde bir ayni hakkın kurulması için tapu kütüğüne yapılması gerekli kayıt.

Tescil durumu aktif sigortalı ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.