Çakşır kökü suyu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Çakşır kökü suyu ne işe yarar?
  2. Çakşır kökü nedir ne işe yarar?
  3. Funda suyu nedir ne işe yarar?
  4. Hazır funda suyu nasıl kullanılır?
  5. Funda suyu zayiflatir mi?

Çakşır kökü suyu ne işe yarar?

Sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı etkiye sahip olan çakşır suyu depresyona ve strese faydalıdır. Sinirleri yatıştırarak sakinleştirir ve uyumaya yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenleyici etkiye sahip olan çakşır otu suyu bağırsak hareketlerini hızlandırarak kabızlık sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Çakşır kökü nedir ne işe yarar?

Çakşır otunun en çok bilinen faydası, vücutta afrodizyak etkisi yaratarak cinsel gücü artırıcı bir özellik göstermesi. Bunun yanı sıra çakşır otu, kaslarda ve eklemlerde oluşan ağrıları dindiriyor. Sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor.

Funda suyu nedir ne işe yarar?

Şişmanlık rahatsızlıklarında kullanılan funda suyu çok etkili bir zayıflatıcıdır. Ayrıca iltihap giderici, romatizmal ağrı kesici olarak da kullanılmaktadır. Funda suyu idrar yolları dezenfektanı, idrar sökücü ve kabızlığı giderici özelliğe sahiptir. Altını ıslatan çocuklarda faydalıdır.

Hazır funda suyu nasıl kullanılır?

Funda suyu idrar yolları dezenfektanı, idrar sökücü ve kabızlığı giderici özelliğe sahiptir. Altını ıslatan çocuklarda faydalıdır. Kullanma Talimatı: 1/4'ü Funda suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz. Aç karnına günde üç çay bardağı içilir.

Funda suyu zayiflatir mi?

Ödem attırıcı özelliği nedeniyle birçok zayıflama kürünün içinde funda yaprağı da bulunur. Özellikle karın ve göbek bölgesinde biriken yağların etrafındaki toksinlerin atımını sağlar. Toksinlerden kurtulan bu bölgedeki yağların yakımı hızlanır.