Kasık fıtığı ameliyatı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Kasık fıtığı ameliyatı ne kadar sürer?
  2. Kasık fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Kasık fıtığı ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?
  4. Kasık fıtık ameliyatı ölüm riski var mı?
  5. Fıtık ameliyatı riskli mi?
  6. Fıtık ameliyatı nasıl yapılır?
  7. Kasık fıtığı ameliyatında hangi anestezi uygulanır?
  8. Fıtık ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?
  9. Kasık fıtığı ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?
  10. Fıtık ameliyatı riskleri nelerdir?
  11. Kapalı fıtık ameliyatı nasıl oluyor?
  12. Erkeklerde kasık fıtığı çocuğa engel mi?

Kasık fıtığı ameliyatı ne kadar sürer?

Kasık fıtığı ameliyatı -ister açık yöntemle yapılsın, ister kapalı yöntemle- yaklaşık 1 saat kadar sürer. Hastanın anesteziden tam olarak uyanması ve yatağına geri dönmesi yaklaşık 75-90 dakikayı bulur. Hasta fıtık ameliyatı sonrası yatağına tam uyanmış halde geri döner.

Kasık fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?

Kasık fıtıkları açık ya da kapalı olarak da adlandırılabilecek ameliyat yöntemleri ile alınabilir. Açık yöntem uygulandığı zaman kasık bölgesine 5-6 cm büyüklüğünde bir kesi uygulanır. Laparoskopik cerrahide de 3 adet küçük kesi uygulanır. Bu deliklerden içeri gönderilen kamera ile ameliyat gerçekleştirilir.

Kasık fıtığı ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyat sonrası bir hafta kadar iş ortamından uzak kalınması ve istirahat edilmesi önerilir. Olağan gündelik fizik aktiviteleri yapmaya engel yoktur. İki hafta kadar kasığı germeyi gerektiren işlerden, araba kullanmaktan ve cinsel birleşmeden uzak durulması uygun olur.

Kasık fıtık ameliyatı ölüm riski var mı?

Normalde fıtık ameliyatları komplikasyon (morbidite) riski düşük, ölüm (mortalite) oranı ise sıfıra çok yakın cerrahi prosedürlerdir.

Fıtık ameliyatı riskli mi?

Bel fıtığı ameliyatı riskleri arasında, her cerahhide görülebilecek yara yeri sorunları, enfeksiyon, kanama veya dikişlerde sorunlar nadiren ortaya çıkabilir. Bu riskler kalıcı sorun teşkil etmezler. Bel fıtığı cerrahisinde hastanın ağrısının geçme oranı ameliyat sonrası yüksektir.

Fıtık ameliyatı nasıl yapılır?

Açık ameliyatta, fıtığın olduğu kasığa doğru 6-7 cm arasında bir kesi işlemi uygulanır. Bu kesiden girilerek organlar karın içerisine atılır ve yırtık olan alanın üstü dikilir. Dokuların zayıflığından dolayı bu dikiş atılan yerin üzerine bir fıtık yaması yerleştirilir.

Kasık fıtığı ameliyatında hangi anestezi uygulanır?

Epidural veya spinal anesteziye de uygun olmayan kasık fıtığı hastalarına sadece lokal anestezi altında, hafif bir sedasyon yardımı ile ağrısız fıtık ameliyatı yapılabilir. Lokal anestezi hasta için ilk değil son tercih olmalıdır. Anestezi yönteminin seçimi, anestezi hekimi ile hasta arasında birlikte yapılmalıdır.

Fıtık ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Ameliyat sonrası dönemde hastaların iyileşmesi fıtık nedeni, fıtığın büyüklüğü ve fıtık yerine bağlı olarak değişmektedir. Basit fıtıklarda hastalar ameliyattan bir gün sonra taburcu olabilirken, ilerlemiş fıtıklarda bu süre 3 ya da 4 güne kadar uzayabilmektedir.

Kasık fıtığı ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Ameliyat sonrası hastanede kalış süresi ortalama 1-2 gün civarındadır. Taburculuk sonrası hastalar günlük hayatlarına geri dönebilirler. Birinci hafta sonunda yapılan kontrolle gerekli öneriler anlatılır. İlk bir ay ağır fiziksel aktiviteden kaçılması dışında herhangi bir kısıtlama uygulanmaz.

Fıtık ameliyatı riskleri nelerdir?

Bel fıtığı ameliyatı riskleri arasında, her cerahhide görülebilecek yara yeri sorunları, enfeksiyon, kanama veya dikişlerde sorunlar nadiren ortaya çıkabilir. Bu riskler kalıcı sorun teşkil etmezler. Bel fıtığı cerrahisinde hastanın ağrısının geçme oranı ameliyat sonrası yüksektir.

Kapalı fıtık ameliyatı nasıl oluyor?

Ameliyat için genel anestezi uygulanır, hasta tümüyle uyutulur. İşlemin özü; karın duvarına içerden yaklaşarak gevşemiş veya ayrılmış katları ortaya koymak ve o alana yapay bir yama koyarak onarmak, sağlamlaştırmak şeklindedir. Standart laparoskopik prosedürler uygulanır.

Erkeklerde kasık fıtığı çocuğa engel mi?

Her yüz erkek çocuktan yaklaşık üçünde kasık fıtığının görüldüğünü belirten uzmanlar, fıtığın kısırlığa yol açabileceği uyarısında bulundu. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Tamer Özekinci, çocuklarda görülen kasık fıtığına zamanında müdahale edilmediğinde kısırlığa yol açabileceği uyarısında bulundu.