Burun ameliyatından sonra şişlik nasıl iner?

İçindekiler:

  1. Burun ameliyatından sonra şişlik nasıl iner?
  2. Burun ameliyatı sonrası hızlı ödem nasıl atılır?
  3. Burun ameliyatı sonrası şişlik ve morluklar nasıl geçer?
  4. Burun ameliyatı sonrası burun şişliği ne zaman geçer?
  5. Burun ödemi kaç ayda geçer?
  6. Ameliyat sonrası yüzdeki morluklar nasıl geçer?

Burun ameliyatından sonra şişlik nasıl iner?

Ameliyat sonrası şişlik ve morlukların azalması için düzenli olarak soğuk uygulama yapılır. Hiloterapi adı verilen uygulama ameliyat esnasında başlayıp hasta odaya çıkana kadar özel olarak tasarlanmış cihaz ve maskelerle yapılmaktadır. Bu yöntem 15 derecede kontrollü bir uygulama ile gerçekleşmektedir.

Burun ameliyatı sonrası hızlı ödem nasıl atılır?

Burun estetiği sonrası hastaneden eve geldiğiniz gibi hemen buz torbası uygulayın. Böylece ortaya çıkacak şişlik, ödem ve morlukları büyük oranda ortadan kaldırabilirsiniz. Buz uygulaması yaparken cilt arasına bez koyarak daha etkili bir uygulamaya yapabilirsiniz.

Burun ameliyatı sonrası şişlik ve morluklar nasıl geçer?

Estetik burun ameliyatından çıktığınızda ve sonraki 24 saatte burun üzerine buz uygulaması faydalıdır. Morlukların ve şişmenin önlenmesi için yardımcı olacaktır. Ayrıca operasyondan 3 gün öncesi ve 3 gün sonrasına kadar Arnica krem morluklara etkili olmaktadır.

Burun ameliyatı sonrası burun şişliği ne zaman geçer?

Bu ödem sonucunda oluşan burun şişliği ise daha yavaş sürede dağılır. Ameliyattan sonra 6 ay içinde şişlikler iyice azalır. 6-12 ay içinde burunda olan şişlikler tamamen yok olur. Bu nedenle hastaların ameliyat sonrasında sabırlı olması gerekmektedir.

Burun ödemi kaç ayda geçer?

6-12 ay içinde burunda olan şişlikler tamamen yok olur. Bu nedenle hastaların ameliyat sonrasında sabırlı olması gerekmektedir. Burundaki ödem ilk önce burun sırtında, daha sonra burnun ortasında, en son olarak burnun uç kısmında ve burnun alınla birleşmiş olduğu yerde azalmaya başlar.

Ameliyat sonrası yüzdeki morluklar nasıl geçer?

Ameliyat sonrası 3 gün buz tatbiki şişliği önemli ölçüde azaltır. Daha sonraki dönemlerde cilde sürmek üzere bazı pomatlar önerilebilir. Morlukların da kısa sürede geçmesini sağlayan ayrıca başka kremler de kullanılabilir.