Asfalt nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Asfalt nedir TDK?
  2. Asfalt mı yoksa asfalt mı?
  3. Asfalt atabilme nasıl yazılır?
  4. Her birinin nasıl yazılır TDK?
  5. Herbir ayrı mı bitişik mi?
  6. Marifetler nelerdir?

Asfalt nedir TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'asfalt'dır. ASFALT NE DEMEK: 1- Siyah renkte şekilsiz bir cins bitüm. 2- Ana maddesi katran olan ve yolların kaplanmasında kullanılan karışım.

Asfalt mı yoksa asfalt mı?

Bu kelimenin asfalt mı, asvalt olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı asfalt şeklinde olmalıdır.

Asfalt atabilme nasıl yazılır?

Yazım kuralları konusunda belirleyici rol olan Türk Dil Kurumu, bu kelimenin doğru yazım şeklini asfalt olarak açıklamaktadır.

Her birinin nasıl yazılır TDK?

Yapılan en büyük yazım hatalarından biri bu kelimeyi birleşik olarak yazmaktır. Özellikle Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit, bu kelimenin doğru yazılışı, 'Her biri' biçiminde değerlendirilmektedir.

Herbir ayrı mı bitişik mi?

Türk Dil Kurumu sözlüğüne dilimizde kullanılan bütün kelimelerin doğru yazımı ve anlamları yer almaktadır. TDK sözlüğüne göre bu sözcük her bir şeklinde yani kelimeler ayrı ayrı olacak şekilde yer almaktadır.

Marifetler nelerdir?

Marifet kelimesi, bir konuda ustalık, hüner ve uzmanlık kabiliyetini taşıma anlamına gelmektedir. Herkesin gösteremeyeceği bir şekilde beceriye sahip olma durumudur. Beceriklilik ve hüner sunabilme, bir alanda gereken ustalık özelliklerini taşıma marifet kavramını oluşturur.