Apandisit patlarsa ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Apandisit patlarsa ne yapılır?
  2. Apandisit patladıktan sonra ağrı olur mu?
  3. Apandisit patlarsa nedir?
  4. Apandisit ameliyatı gecikirse ne olur?

Apandisit patlarsa ne yapılır?

Apandisiti patlayan bir kişi çok kısa bir süre içinde zehirlenerek ölür. Bu nedenle Apandisit patlamasından şüpheleniliyorsa çok hızlı bir şekilde acil servise hastanın ulaştırılması gerekiyor. Eğer hasta yalnız ise, hemen 112'yi arayarak hareket etmeden yardım beklemelidir.

Apandisit patladıktan sonra ağrı olur mu?

Mesela hastalığın ilk evresinde tam yeri belli olmayan göbek çevresinde ağrısı varken hastalık biraz ilerleyince sağ alt tarafa sınırlandırılmış olan ağrısı olabilir, hastalık biraz daha ilerler ve apandisit patlarsa ilk anda kısa bir süreliğine rahatlama hissetmekle birlikte ilerleyen aşamada karnın her tarafına ...

Apandisit patlarsa nedir?

Halk dilinde “Apandisit patlaması” olarak apandisit iltihabı, apandisitin iç kısmının tıkanması sonucu boğulmasıyla kaynaklanır. Organın içindeki basınç yükselince beslenmesi de bozulur. Bu süreçte iltihaplanma meydana gelir. İltihaplanmayla birlikte apandisit patlaması belirtileri görülmeye başlanır.

Apandisit ameliyatı gecikirse ne olur?

Apandis delindikten sonra kirli enfekte içerik çevreye serbestçe yayılır. Çevrede cerahat birikir (periapandiküler apse) gelişir. Hasta kısa sürede ameliyata alınmazsa yaygın karın içi iltihap şeklinde ağır bir tablo gelişir.