Icralık olan kişi ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Icralık olan kişi ne yapmalı?
  2. Icra borcu taksitlendirilir mi?
  3. Icra dosyası yenilenmezse ne olur?
  4. Icralık olan borç nasıl ödenir?
  5. Icralık olan kişiye ne olur?
  6. Hacizden sonra borcun taksit ile ödenmesini şartları nelerdir?
  7. Icra taahhüdü kaç taksit?
  8. Icra dosyası e devletten ne zaman silinir?
  9. Işlemden kaldırılan dosya yenilenmezse ne olur?
  10. Icra dosyası borcu nereye ödenir?
  11. Lehine haciz işlenmiştir ne demek?

Icralık olan kişi ne yapmalı?

İcralık oldum ne yapmalıyım diye düşünenler, mutlak surette hukuk bürosu ile iletişime geçmeli ve borcun ödenmesi konusunda anlaşma yolları aramalıdırlar. Bilhassa, borcun aylık taksitlerle ödenmesi yönünde bir talep iletildiğinde tarafların anlaşması için elverişli bir zemin oluşacaktır.

Icra borcu taksitlendirilir mi?

Borçlu ile alacaklının borcun taksitlendirilmesi için icra dairesinde yapacakları sözleşme veya sözleşmelerin devamı süresince 1/e maddelerindeki süreler işlemez. ... Bu şartlar gerçekleşmesi halinde borçlunun talebi ile taksitlendirme yapılır.

Icra dosyası yenilenmezse ne olur?

İcra takibinin düşmesi zamanaşımı Bu vesika hiç bir harç ve resme tabi değildir. Haciz talebi kanuni müddet içinde yapılmaz veya geri alındıktan sonra bu müddet içinde yenilenmezse dosya muameleden kaldırılır.

Icralık olan borç nasıl ödenir?

27.05.2016 tarihinden itibaren Adalet Bakanlığı'nca icra dosyalarının kredi kartlarıyla tek çekim veya taksitli şekilde ödenebilmesi imkanı getirilmiştir. Borçlu, vatandas.uyap.gov.tr üzerinden e-imzası veya e-devlet şifresi ile giriş yaparak, gerekli işlem adımlarını takip edip borcunu ödeyebilir.

Icralık olan kişiye ne olur?

İcralık malların satışından elde edilen gelir, borçlunun borcundan düşülür ve borçtan daha fazla gelir elde edilirse, bu gelirin kalanı borçluya iade edilir. ... Ve malın iadesi asla söz konusu değildir. Borçlu, kendi mallarını ancak borcunu kendi ödemesi halinde geri alabilir.

Hacizden sonra borcun taksit ile ödenmesini şartları nelerdir?

2) HACİZDEN SONRA TAKSİTLE ÖDEME Şu kadar ki, borçlunun kâfi miktar malı, haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır.

Icra taahhüdü kaç taksit?

a)İİK.m.111'e göre kararlaştırılan ödeme şartında,hacizden sonra ve fakat alacaklının satış talebidenönce,borcunu muntazam taksitlerle ödemeyi taahhüt eder ve birinci taksidi de derhal yatırırsa,ödeme şartı gerçekleşmiş olur.Bundan sonra borçlunun geriye kalan 3 taksitten herhangi birini hiç veya zamanında yatırmaması ...

Icra dosyası e devletten ne zaman silinir?

İcra borcumu ödedim, ama e-Devlet'te halen icra kaydı görünüyor. Bu kaydı nasıl sildirebilirim? İcra dosyasına ödeme yapıldıktan sonra ilgili İcra Dairesi / Müdürlüğü tarafından dosyanın kapatılmasına müteakip, E-Devlet'teki UYAP kaydı kendiliğinden değişecektir.

Işlemden kaldırılan dosya yenilenmezse ne olur?

Dava dosyasının işlemden kaldırılması kararı verilmesi halinde, davaya devam edilebilmesi için davanın yenilenmesi gerekir. ... İşlemden kaldırıldığı tarihten başlayarak üç ay içinde yenilenmeyen davalar, sürenin dolduğu gün itibarıyla açılmamış sayılır.

Icra dosyası borcu nereye ödenir?

Borçlu kendisine gönderilen ödeme emrindeki icra dairesine ait banka hesabına kapak hesabı yapıldıktan sonra borcu yatırması gerekir. Borçlular ödeme emrinde yazılan icra dosyası açıklama kısmındaki hesap numarasına ödeme yaparak icra borçlarını ödeyebilirler.

Lehine haciz işlenmiştir ne demek?

Tapuya Haciz Koymak Ne Demektir Başka bir ifadeyle icra takibinin kesinleşmesinin ardından alacaklının lehine olarak borçlunun mal ve haklarına devlet kanalı aracılığı ile ve icra memurları vasıtasıyla el konulması halidir.