DASK ı nereden bulurum?

İçindekiler:

  1. DASK ı nereden bulurum?
  2. Adres kodunu nereden öğrenebilirim?
  3. Adres kodunu nasıl öğrenirim?
  4. DASK poliçe Numarami nasıl öğrenebilirim?
  5. DASK ı kim yapar?
  6. UAVT kodu nasıl bulunur?

DASK ı nereden bulurum?

Adres kodunu bilmeyen poliçe sahipleri adreskodu.dask.gov.tr adresinden gerekli bilgileri doldurarak öğrenebilecekleri gibi DASK numarasını bilmeyen poliçe sahipleri Alo DASK 125 hattını arayarak T.C. kimlik numarasıyla veya adres bilgisi ile DASK numarasını öğrenebilmektedir.

Adres kodunu nereden öğrenebilirim?

Adres kodun, www.adreskodu.dask.gov.tr veya e-devlet üzerinden öğreniliyor. TC numarasıyla ve e-devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr'den Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasına gidip NVİ Adres Bilgilerim seçeneği seçilerek en altta adres kodunu görülebilir.

Adres kodunu nasıl öğrenirim?

Vatandaşlar e-devlet kapısı üzerinden adres kodunu öğrenir; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sitesinden TC kimlik numarası ve birkaç doğrulamayla cep telefonuna adres kodu gelebilir.

DASK poliçe Numarami nasıl öğrenebilirim?

DASK poliçe sorgulama e-devlet uygulaması ile yapılabiliyor. Deprem sigortası sorgulama işlemlerini e-devletten, www.turkiye.gov.tr/dask-police-sorgulama adresinden yapabilirsiniz. Zorunlu deprem sigortası poliçenizi www.dask.gov.tr adresinden de sorgulayabilirsiniz.

DASK ı kim yapar?

Zorunlu deprem sigortası, kiracı ya da ev sahibi tarafından yaptırılabilir. Ancak her iki durumda da poliçe, ev sahibi adına düzenlenir ve ev sahibi sigortalı sıfatını taşır. Sigorta ettiren de ev sahibi olduğunda kiracının sigorta ile ilgili herhangi bir ödeme sorumluluğu da olmaz.

UAVT kodu nasıl bulunur?

UAVT, İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuştur. Adres kodun, www.adreskodu.dask.gov.tr veya e-devlet üzerinden öğreniliyor.