Sarf edecek ne demek?

İçindekiler:

  1. Sarf edecek ne demek?
  2. Ret etmek nasıl yazılır?
  3. Sarf ve Nahiv ne demek?
  4. Sarf etmek nasıl kullanılır?
  5. Kabul etmek nasıl yazılır?
  6. Nahiv ilmi ne demek?
  7. Sarf ne kelime olur?
  8. Çaba sarf etmek nasıl yazılır?

Sarf edecek ne demek?

Sarf etmek ne anlama gelir? 1) tüketmek, harcamak: “Kocalar sabahtan akşama çalışıyor fakat kendilerine beş para sarf edemiyorlar.” -H. E. Adıvar. 2) kullanmak: Ağır sözler sarf etti.

Ret etmek nasıl yazılır?

Ancak ret sözcüğü etmek sözcüğü ile birleşirse Türkçe imla kurallarına göre kelimenin sonundaki "t" harfi d harfi olarak yazılmalıdır. Bu durumda " ret etmek " değil de bu kurallar uygulanarak "reddetmek" şeklinde yazılır.

Sarf ve Nahiv ne demek?

Sarf ilmi kelimenin isim ve fiil çeşitleriyle meşgul olur. Bir kelimenin bir şekilden diğer şekle konmasına tasrif(التصريف:çekim) denir. ... 2.Nahiv(النحو): Kelimelerin cümle içindeki vazifelerine ve bu vazifelere göre sonlarının aldığı durumu (irab الاعراب) öğreten bilgi dalıdır.

Sarf etmek nasıl kullanılır?

Bu kelime genellikle Sarfetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sarf etmek şeklinde olmalıdır.

Kabul etmek nasıl yazılır?

Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk kelimesinde herhangi bir ses düşmesi veya türemesine uğramazsa ayrı yazılır: alt etmek, arz etmek, azat etmek, dans etmek, el etmek, göç etmek, ilan etmek, kabul etmek, kul etmek, kul olmak, not etmek, oyun etmek, söz etmek, terk ...

Nahiv ilmi ne demek?

Gr: Kelimelerin birbirine rabt, izafet ve amel eylemeleriyle ilgili olan kaideleri içine alan ilim. Nahiv ilmi ile Arapça kelimelerin yeri ve usulü bilinir, yani cümle tahlili yapılır.

Sarf ne kelime olur?

Sarf kelimesi Türkçe'de "1. döndürme, çevirme, 2. para harcama, ödeme, 3. Arapça gramerde morfoloji" anlamına gelir.

Çaba sarf etmek nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Çaba sarfetmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Çaba sarf etmek şeklinde olmalıdır.