Kaç kilo olunca askere alınmıyor?

İçindekiler:

  1. Kaç kilo olunca askere alınmıyor?
  2. Askerlik kilo muafiyeti nasıl yapılır?
  3. Askerlikte hangi durumlarda çürük raporu verilir?
  4. Askerlik tecili için ne yapmalıyım?
  5. Hangi durumlarda askere alınmaz?
  6. Çürük raporu almak neye engel?
  7. Tecil işlemi ne zaman yapılır?

Kaç kilo olunca askere alınmıyor?

Sağlık muayenesi sırasında yapılacak değerlendirmelere göre bu karar doktor tarafından verilecektir. Buna göre askerlikte muafiyet için alt sınır 164 cm boy için 51 – 72 kg, üst sınır ise 210 cm boy için kg olarak belirlenmiştir.

Askerlik kilo muafiyeti nasıl yapılır?

1.e-devlet üzerinden asal yoklama başvurusu formunu doldurup aile hekimine gidiyorsunuz. 2. aile hekiminize boy kilo uyumsuzluğundan dolayı heyete sevk istediğinizi söylüyorsunuz. 3. asal yoklama başvurusu evrakları ve aile hekiminden aldığınız çıktılarla birlikte çıkıp sevk edildiğiniz hastaneye gidiyorsunuz.

Askerlikte hangi durumlarda çürük raporu verilir?

Çürük Raporu Nedir/Nasıl Alınır/ Kimlere Hangi Hastalıklarından Dolayı Verilir?
  • Vücut, kilo, ve beden kitle indeksi askerlik koşullarına uymayan asker adayları,
  • Beden,hareket ve fonksiyonlarını bozan ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri,
Daha fazla öğe...

Askerlik tecili için ne yapmalıyım?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

Hangi durumlarda askere alınmaz?

Vücut, kilo ve kitle endeksi askerlik şartlarına uymayan vatandaşlar. Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan sfinkter ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri. Tedavisi olanaksız anüs ve rektumun önemli darlık ve yetersizlikleri.

Çürük raporu almak neye engel?

Kişinin askerlik yapmasına engel olacak şekilde bir engeli, rahatsızlığı ya da psikolojik rahatsızlığı varsa çürük raporu alarak askerlikten muaf olur. ... Askerden muaf eden çürük raporları çok büyük bir rahatsızlık olmadıkça kişinin normal yaşamını çok fazla etkilemez ev çalıştığı işe olumsuz bir durum yaşatmaz.

Tecil işlemi ne zaman yapılır?

Askerlik erteleme işleminin, kişilerin 19 YAŞINA GİRDİKLERİ yıl'dan itibaren yapılması gerekmektedir. Yükümlünün 20 yaşına girdiği senenin Ocak ayının birinci gününde başlar.