Terminatör ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Terminatör ne anlama gelir?
  2. Gladyatör türkçesi ne demek?
  3. Terminatör ingilizce nasıl yazılır?
  4. Gladyatörler Neden et yemez?
  5. Arenda nedir?
  6. Terminatör nedir biyoloji?
  7. Gladyatörler ne ile beslenir?
  8. Terminatör tohum ne demek?
  9. Terminatör bölge nedir?
  10. Matrix te mimar kim?
  11. Matrix seçilmiş kişi kim?
  12. Matrix te kahin neden değişti?
  13. Matrix Revolutions ne anlatıyor?

Terminatör ne anlama gelir?

Terminatör kelimesi Türkçe'de "1. sona erdiren, 2. öldüren, kökünü kazıyan, 3. 1984 tarihli James Cameron filminin kahramanı" anlamına gelir. ... İngilizce sözcük İngilizce terminate "1. sona erdirmek, sınır koymak, 2. öldürmek" fiilinden +or sonekiyle türetilmiştir.

Gladyatör türkçesi ne demek?

Gladyatör kelimesi Türkçe'de "Eski Roma'da gösteri için savaşan kişi" anlamına gelir. ... Fransızca sözcük Latince gladiator "kılıççı" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince gladius "Galyalılara özgü kısa ve enli kılıç" sözcüğünden +or sonekiyle türetilmiştir. Latince sözcük Kelt dillerinde bir sözcükten alıntıdır.

Terminatör ingilizce nasıl yazılır?

"terminator" teriminin Türkçe İngilizce Sözlükte anlamları : 11 sonuç
KategoriTürkçe
1Genelson veren
2Genelyok edici
Technical
3Tekniksonlandırıcı
17 satır daha

Gladyatörler Neden et yemez?

Gladyatör kemiklerinin incelenmesi sonucunda, tahıl bazlı olarak beslendikleri, çoğunlukla et tüketmedikleri ve bitki küllerinden yapılan bir içecek içtikleri tespit edildi. ... Tarihi kaynaklarda ve antik metinlerde; beslenmeleri çoğunlukla tahıl ve fasulyeden oluşan gladyatörlerden “arpa yiyenler” olarak bahsediliyordu.

Arenda nedir?

1. Anfiteatr, sirk gibi yerlerin ortasındaki oyun, güreş, yarış gibi gösterilerin yapıldığı meydan [Üzerine kum döküldüğü için bu ismi almıştır].

Terminatör nedir biyoloji?

RNA polimerazın bağlandığı ve transkripsiyonun başlatıldığı DNA dizisine promotör (P), transkripsiyonun sonlanma sinyalini veren DNA dizisine terminatör (T) adı verilir.

Gladyatörler ne ile beslenir?

Gladyatör kemiklerinin incelenmesi sonucunda, tahıl bazlı olarak beslendikleri, çoğunlukla et tüketmedikleri ve bitki küllerinden yapılan bir içecek içtikleri tespit edildi.

Terminatör tohum ne demek?

Terminatör tohum kavramı kısaca, yapılan ilk hasattan sonra tekrar kullanılamayan yani "tek kullanımlık tohum" anlamına gelir. Terminatör teknoloji ikinci kuşak tohumların steril olup, hasat edilmiş tohumların yeniden ekildiğinde ürün veremeyecek şekilde dizayn edilmesine yarar.

Terminatör bölge nedir?

Terminatör bölge iki yapısal karakter gösterir. Bunlardan biri G-C bazlarından zengin karşılıklı birleşmiş bir sap ve bunun ucunda tek iplikçik ilmek ile bu sapın tabanında 6 urudin bazından oluşan terminatör sekans bölgesi, diğeri ise a 6 adet A bazından (poli A) meydana gelmektedir.

Matrix te mimar kim?

Kâhin'in görevi Mimar'ın kurduğu düzeni bozmak gibi görünmektedir ki bu sayede Matrix'ten uyanan insanlar Seçilmiş Kişi'yi arasınlar ama esasen Kâhin'i de program olarak Matrix sistemine yerleştiren yine Mimar'dır. Kâhin'in ortaya attığı kehânet, Morpheus'un Neo'yu bulmasına sebep olmuştur.

Matrix seçilmiş kişi kim?

Ajan Smith, Matrix kodunun bir parçası olarak aslında onun içinde yaratıldı. Seçilmiş kişi, Matrix kodunu değiştirme yeteneğinde olacaktır. Bunu hem Neo hem de Ajan Smith yapabiliyor. Matrix film serisi ilk filmin sonunda Neo, Ajan Smith'i Matrix'ten ayırıyor.

Matrix te kahin neden değişti?

Kâhin esasen Mimar tarafından Matrix'e yerleştirilmiş bir programdır. Çünkü Mimar tarafından daha evvelki oluşturduğu Matrix sürümleri çökmüştür. Bundan dolayı insan psikolojisini çözmek için Mimar, Kâhin programının Matrix'e eklemiştir. Yine Seçilmiş Kişi senaryosu da Mimar tarafından Matrix'e eklenmiştir.

Matrix Revolutions ne anlatıyor?

The Matrix serisinin üçüncü filmi olan Matrix Revolutions, Zion'a yapılan ve tarihin en büyük makine saldırısı olan bir istilayı konu alıyor.