Bebeklere ilk ne Tattırılır?

İçindekiler:

  1. Bebeklere ilk ne Tattırılır?
  2. 4 aylık bebeğe şeftali suyu verilir mi?
  3. 4 aylık bebeğe mandalina suyu verilir mi?
  4. 3 aylik bebege meyve suyu verilir mi?

Bebeklere ilk ne Tattırılır?

Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda bebekler mecburen hazır mamalara ve katı gıdalara geçiş yaptırılır. Bebekler 5 aydan itibaren anne sütünün yanı sıra püreler, meyve suları veya ezilmiş sebzeler tüketmeye başlayabilir. Özellikle 5 aylık bebeklerin yoğurt ve patates tüketmeleri de önerilmektedir.

4 aylık bebeğe şeftali suyu verilir mi?

Meyvelere 5.. aydan itibaren özellikle yoğurda alıştıktan sonra başlanabilir. Meyveler A ve C vitamini ile früktoz adlı meyve şekeri içerirler. İyice yıkanıp kabukları soyulduktan sonra verilmelidirler. Başlangıç olarak en az alerji yapan elma, armut, şeftali, kayısı, nektarin, üzüm, kırmızı erik uygundur.

4 aylık bebeğe mandalina suyu verilir mi?

Genellikle bu meyvelerin bebeğe bir yaşından sonra, portakal/mandalina suyu şeklinde verilmesi tercih edilir. Ancak altıncı aydan sonra da eğer bebek tadını severse ve allerji geliştirmezse rahatlıkla verilebilir, bir sakıncası yoktur.

3 aylik bebege meyve suyu verilir mi?

Dünyanın en tanınan çocuk doktorları, çocukların yaşamlarındaki ilk yıllarında meyve suyu içmelerinin sakıncalı olduğunu söylüyorlar. Amerikan Pediyatri Birliği'nin daha önce yaptığı açıklamalara göre 6 aydan küçük bebeklere meyve suyu içirmek son derece sakıncalı.