Abdominal aort anevrizması nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Abdominal aort anevrizması nasıl anlaşılır?
  2. Abdominal Anevrizması Nedir?
  3. Aort abdominal nedir?
  4. Karında aort anevrizması nedir?
  5. Karnımızda kalp gibi atan şey nedir?
  6. Karın kalp gibi neden atar?

Abdominal aort anevrizması nasıl anlaşılır?

Karın bölgesindeki anevrizmalara biz Abdominal Aort Anevrizması (AAA) deriz. AAA patlarsa, şikayetler karnın alt kısmında veya sırtta ani ve şiddetli ağrı, bulantı ve kusma, ciltte terleme, baş dönmesi ve ayağa kalkınca artmış kalp hızı şeklinde olur.

Abdominal Anevrizması Nedir?

Aortun karın boşluğu kısmındaki bölümünde oluşanlar ise, “abdominal anevrizmalar” olarak adlandırılırlar. Anevrizmalar; beyin, kalp, boyun, dalak, diz arkası ve vücudun diğer bölümlerindeki damarlarda da oluşabilir. Eğer beyindeki bir anevrizma patlarsa inmeye neden olabilir.

Aort abdominal nedir?

Aortun kalpten çıktıktan sonra seyri boyunca verdiği önemli dallar (torasik: göğüs, abdominal: karın) Aortun, göğüs boşluğundaki kısım torasik aort, karın boşluğundaki kısım ise abdominal aort olarak adlandırılır.

Karında aort anevrizması nedir?

Kalpte pompalanan kan insan vücudunda aort olarak tanımlanan atardamar ile dolaşım sağlanmaktadır. Aort damarının karın boşluğundaki kısım abdominal aort olarak tanımlanmaktadır. Damarın bu bölgede genişlemesi ise abdominal aort anevrizması olarak adlandırılmaktadır.

Karnımızda kalp gibi atan şey nedir?

Elinizi karnınıza attığınızda eğer kalbiniz orada atıyor gibi güçlü bir nabız atımı alıyorsanız ünlü bilim adamı Alfried Einstein gibi Abdominal aort anevrizması oldunuz demektir.

Karın kalp gibi neden atar?

Abdominal aort anevrizması olan ve fazla kilolu olmayan bir hasta elini karnına koyduğu zaman orada kalbinin attığını hisseder. Güçlü bir nabız alır. Farklı nedenlerle bağ dokusu zayıfladığı için aort genişlemeye başlar. Ailesinde bu hastalık olanların kendisinde de bu hastalığın olma ihtimali oldukça yüksektir.