Prozac reçeteli mı?

İçindekiler:

  1. Prozac reçeteli mı?
  2. Antidepresan eczaneden alınır mı?
  3. Prozac Terletir mi?
  4. Prozac bitkisel mi?
  5. Antidepresan raporu nasıl alınır?

Prozac reçeteli mı?

Etken maddesi fluoksetin olan Prozac, sıklıkla depresyon tedavisinde, bazen de obsesif kompulsif bozukluk, adet öncesi sendromu ve blumia (yeme bozukluğu) tedavisinde kullanılır. Reçeteli bir ilaçtır ve ülkemizde kapsül ve şurup formlarında bulunur.

Antidepresan eczaneden alınır mı?

yeşil , kırmızı ve takibi zorunlu beyaz reçeteler dışında istediğiniz antideprasını eczanenizden alabilirsiniz. prozac, lustral, efexor , cymbalta vs. hepsi alınabilir.

Prozac Terletir mi?

Neredeyse her ilacın olduğu gibi fluoksetinin de bazı yan etkileri vardır. En yaygın olanları bulantı hissi, sersemlik, anksiyete, uyku sorunları ve iştah kaybıdır. Bunların yanında yorgunluk, terleme ve sık sık esneme de görülebilir.

Prozac bitkisel mi?

Doğanın Prozac'ı kantaron Depresyon tedavisinde en etkili bitkisel çözüm olarak kabul edilen kantaron, ünlü Time dergisine de kapak olmuş bir yıldız; “Doğanın Prozac'ı” olarak ünlenmiş. Bitkinin çiçekli topraküstü kısımlarından hazırlanan ilaç kullanılıyor.

Antidepresan raporu nasıl alınır?

İlaç raporu almak ya da ilaç raporunu devam ettirmek için hastalığınızdan sorumlu doktora gitmeniz gerekir. İlacınızın uygun doktorundan randevu aldıktan sonra doktorunuz sizden bazı test ve tahliller isteyebilir.