Vajinal fitil yan etkileri ne demek?

İçindekiler:

  1. Vajinal fitil yan etkileri ne demek?
  2. Vajinal fitil kullanırken alkol alınır mı?
  3. Fitil buzdolabında saklanır mı?
  4. Vajinal ovül nasıl uygulanır?
  5. Enzofen 600 mg ovül nasıl kullanılır?

Vajinal fitil yan etkileri ne demek?

Vajinal fitillerin en yaygın yan etkileri arasında vajina ağzında kuruluk ve kızarıklık bulunur. Bu belirtiler, son derece zararsızdır ve fitili kullanan her üç kadından birinde gözlemlenebilir. Vajinal fitiller, kimi zaman yanma, karın ağrısı, halsizlik gibi yan etkilere de yol açabilir.

Vajinal fitil kullanırken alkol alınır mı?

kızarma gibi belirtilerle seyreden vajina iltihabının (vajinit) tedavisinde kullanılır. kullanmayınız. alkol kullanılmamalıdır. ilaçlar kullanılmamalıdır.

Fitil buzdolabında saklanır mı?

Fitiller, buz dolabı rafında 2-8 derece arasında son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Rengi sararan, kıvamı bozulan, şeker kristalleri oluşan, direk güneş ışığına maruz kalan, sıcak ve nemli yerlede unutulan, ambalaj üzerinde son kullanma tarihi silinmiş olan ve son kullanma tarihi geçen ilaçları atın.

Vajinal ovül nasıl uygulanır?

® nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Doktorunuz tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 1 kez gece yatmadan önce bir ovül 7 gün süreyle veya sabah ve akşam (tercihen gece yatarken) olmak üzere günde 2 kez bir ovül 3 gün süreyle kullanılır.

Enzofen 600 mg ovül nasıl kullanılır?

Bir tane 600 mg ovül akşam kullanılır. Eğer semptomlar devam ederse üç gün sonra ikinci bir uygulama daha yapılabilir. Uygulama şekli: Ovüller vajinanın en derin kısmına (forniks) yerleştirilmelidir.