Su döngüsü Nedir ve Nasıl Gerçekleşir?

İçindekiler:

  1. Su döngüsü Nedir ve Nasıl Gerçekleşir?
  2. Maddenin döngüsü nedir?
  3. Coğrafya madde döngüsü nedir kısaca?
  4. Madde döngüleri ne demektir?

Su döngüsü Nedir ve Nasıl Gerçekleşir?

Okyanuslarda bulunan tuzlu su, sıcaklığın yani güneş enerjisinin etkisiyle buharlaşarak atmosfere karışır. Atmosfere karışan bu su, buharlaşırken tuzu okyanusta bırakır. Gaz haline geçen su, sonrasında soğuk hava nedeniyle yoğunlaşır ve yerçekiminin etkisiyle yeryüzüne yağış olarak iner.

Maddenin döngüsü nedir?

İnorganik kimyasal unsurların, özellikle bitkiler tarafından organik maddelere dönüştürülmesinin ardından tekrar cansız ortama dönmesi sürecine madde döngüsü adı verilir.

Coğrafya madde döngüsü nedir kısaca?

Canlıların yapısına katılan ve yaşamın temel unsurlarından olan su, oksijen, karbon, azot, fosfor gibi inorganik maddelerin canlı ve cansız ortamlar arasında yaptığı sürekli dolaşıma madde döngüsü denir. ... Madde ve enerji döngüleri, ekosistemin ve yaşamın devamlılığını ve doğal dengesini korumasını mümkün kılar.

Madde döngüleri ne demektir?

Madde döngüleri, ekosistemimizi oluşturan su, oksijen, karbon ve azot gibi inorganik maddelerin sürekli olarak canlı ortamdan alınıp cansız ortama katılmasıdır. Yani bir örnekle açıklarsak Madde döngülerine örnek olaylardan biri fotosentezdir. Fotosentez ile bitkiler karbon tüketir ve oksijen üretirler.