TDK artırmak nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. TDK artırmak nasıl yazılır?
  2. Arttırmak nedir TDK?
  3. Artırmak ne demek?
  4. Arasıra nasıl yazılır?
  5. Artirici ne demek?
  6. Arasıra nasıl yazılır TDK?
  7. Ara sıra nasıl yazilir TDK?
  8. Sehveti artiran yiyecekler nelerdir?
  9. Ara sıra nasıl yazılıyor?

TDK artırmak nasıl yazılır?

Artırmak mı?” yoksa “Arttırmak mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Arttırmak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Artırmak şeklinde olmalıdır.

Arttırmak nedir TDK?

'Artırmak' sözcüğüne TDK tarafından verilen anlamlar: 1. -i artmasını sağlamak, çoğaltmak. 2. Bir malı başka alıcıların verdiği fiyattan daha yüksek bir fiyatla almak istemek.

Artırmak ne demek?

ARTTIRMAKARTIRMAK Belli bir ölçünün üstüne çıkarmak, yükseltmek: “Suyun basıncını biraz daha arttıralım mı?” “Fazla heyecan hastanın çarpıntısını arttırıyor.”

Arasıra nasıl yazılır?

ARA SIRA NE DEMEK: Seyrek olarak, arada bir, arada sırada, bazen, bazı bazı, kimi vakit, kimi zaman, zaman zaman, anbean, gâh, gâhi, kâh anlamındadır. ARA SIRA NASIL YAZILIR? Bu kelimenin ara sıra mı, arasıra mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı ara sıra şeklinde olmalıdır.

Artirici ne demek?

Afrodizyak veya aşk ilacı, tüketildiğinde libidoyu arttıran bir maddedir. Afrodizyaklar, doğurganlık sorunlarını veya ereksiyon bozukluğu gibi ikincil cinsel işlev bozukluklarını ele alan maddelerden farklıdır. Bu adlandırma Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası olan Afrodit'ten gelir.

Arasıra nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Arasıra şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ara sıra şeklinde olmalıdır.

Ara sıra nasıl yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre ''ara sıra'' ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz. Ara sıra kitap okurum. Ara sıra müze ziyaretine gidiyorum.

Sehveti artiran yiyecekler nelerdir?

Libido arttırıcı besinler
  • Kereviz. Seksi düşününce, kereviz akla ilk gelen yiyeceklerden olmasa da, cinsel uyarımı arttırmak için en etkili kaynaklardan biridir. ...
  • Midye. ...
  • Muz. ...
  • Avokado. ...
  • Badem. ...
  • Karpuz. ...
  • Kabak çekirdeği. ...
  • Çikolata.
Daha fazla öğe...

Ara sıra nasıl yazılıyor?

Türk Dil Kurumu'na göre ''ara sıra'' ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz. Ara sıra kitap okurum. Ara sıra müze ziyaretine gidiyorum.