Internet üzerinden boşanma davası nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Internet üzerinden boşanma davası nasıl açılır?
  2. Tek celsede boşanma davası nasıl açılır?
  3. Boşanma davası nasil acilir ucret odenir mi?
  4. E devletten boşanma davası açılıyor mu?
  5. Online boşanma başvurusu nasıl yapılır?
  6. Boşanma davası harç parası ne kadar?
  7. Boşanma davası açıldıktan sonra celp ne zaman gelir?

Internet üzerinden boşanma davası nasıl açılır?

Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden adliyeye gitmeden davanın açılması avukat aracılığı ile mümkündür. E-devlet üzerinden UYAP Vatandaş Portalı'ndan hazırlanan e-imzalı boşanma davası dilekçesi ile dava açılabilir. Dava açılması için e-imza ya da mobil imza, e-devlet kullanıcı adı veya şifresi gerekmektedir.

Tek celsede boşanma davası nasıl açılır?

Özel nedenlerin olduğu durumlarda tek celsede boşanmak zordur. Nedenlerin ispat edilmesi, tanıkların dinlenmesi, kusurun ortaya konması zaman alabilir. Tek celsede boşanmak için en iyi yol eşlerin her konuda anlaşarak anlaşma protokolü ile anlaşmalı boşanma davası açmasıdır.

Boşanma davası nasil acilir ucret odenir mi?

Bosanma davasi nasil acilir ucret odenir mi sorusunun cevabı evettir ancak her davada olduğu gibi belirli tutarları vardır. Boşanma davası için başvuru harcı 45,90 TL ile davanın posta ve müzekkere masrafları için 100 TL ödenmesi gerekmektedir.

E devletten boşanma davası açılıyor mu?

Boşanma davası E-Devlet üzerinden açılmaz. Elinizde boşanma dava dilekçesi ile bölgenizdeki aile mahkemesine gitmeniz gerekir. Ardından gereken harç ücreti ve dava ücreti ödenir ve davanız açılmış olur.

Online boşanma başvurusu nasıl yapılır?

Online boşanma davası açabilmek için davacı olacak olan tarafından elektronik imzasının olması yeterli. Eğer elektronik imza yoksa davayı açabilmek için önce e-imza satın alınmalı, daha sonra UYAP editör programı aracılığı ile dava dilekçesi hazırlanmalı ve elektronik imza ile bu dilekçe imzalanmalıdır.

Boşanma davası harç parası ne kadar?

Ücretlendirme oranları rekabetçi piyasaya bakılmaksızın ön görülen ücretler üzerinden hesaplanır. 2020 Yılında boşanma davası için başvuru harcı 45,90 TL. olarak kararlaştırılmıştır. Bununla birlikte davanın posta ve müzekkere masrafları için 100 TL. gider avansı talep edilecektir.

Boşanma davası açıldıktan sonra celp ne zaman gelir?

Davalı eşin dava dilekçesini kendisine tebliğ edilmesi ile 14 gün içerisinde cevap dilekçesi yada karşı dava açma süresi olarak belirlenmiştir. Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir.