NACE grubu nedir?

İçindekiler:

  1. NACE grubu nedir?
  2. 47.91 14 NACE kodu nedir?
  3. NACE kodu nedir kaç haneli olur?
  4. NACE meslek kodu nedir?
  5. NACE kodu kaç tane olur?
  6. NACE kodu ne demek?
  7. 472205 NACE kodu nedir?
  8. NACE kodu değişikliği ne kadar sürer?

NACE grubu nedir?

Bir kodlama sistemi olan “NACE” Avrupa'da ekonomik faaliyetlerle ilgili istatistik üretilmesi ve yayılması amacına yönelik bir başvuru kaynağıdır. Açılımı “Nomenclature des Activités Économiques dans la Communauté Européenne” şeklindedir ve ismini bunun baş harflerinden alır.

47.91 14 NACE kodu nedir?

E-ticaret sektörü için NACE kodu47.91.14 - Radyo, Televizyon, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret” olarak belirlenmiştir.

NACE kodu nedir kaç haneli olur?

Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması anlamına gelen NACE kodu, iş yerlerinin çalıştıkları alanlara göre tehlike sınıflarını belirleyen sistemin oluşturduğu altı haneli bir koddur.

NACE meslek kodu nedir?

Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması anlamına gelen NACE kodu, iş yerlerinin çalıştıkları alanlara göre tehlike sınıflarını belirleyen sistemin oluşturduğu altı haneli bir koddur. Bu sebeple altılı faaliyet kodu olarak da bilinir.

NACE kodu kaç tane olur?

Bu rakamların anlamını şu şekilde özetleyebiliriz; altı haneli NACE kodunuzda yer alan ilk iki rakam genel faaliyet sınıflandırmasını, son dört rakam ise alt faaliyet sınıflandırmasını belirtiyor.

NACE kodu ne demek?

Bir kodlama sistemi olarak bilinen NACE kodu, Avrupa'da ekonomik faaliyetlerle alakalı istatistik üretilmesi ve bunların yayılması için bir başvuru kaynağı oluşturuyor. ... Açılımı “Nomenclature des Activités Économiques dans la Communauté Européenne” olan bu kod, ismini bu açılımın baş harflerinden alıyor.

472205 NACE kodu nedir?

472205 faaliyet kodu kasapların faaliyet kodu.

NACE kodu değişikliği ne kadar sürer?

Uygulama iç genelgesinde yer aldığı şekliyle; “Mükellefin fiilen iştigal ettiği ana faaliyet alanına ve dolayısıyla olması gereken ana faaliyet koduna ilişkin çalışmalarını başvurudan itibaren 15 gün içerisinde sonuçlandırır.