E-fatura nasıl kesebilirim?

İçindekiler:

  1. E-fatura nasıl kesebilirim?
  2. E-fatura hangi durumlarda kesilir?
  3. Telefondan e-fatura kesilir mi?
  4. E-fatura nasıl PDF olarak kaydetme?
  5. Elogo fatura nedir?
  6. E-fatura kimlere kesilecek?
  7. E-Fatura sisteme ne zaman düşer?
  8. 2021 e-faturaya kimler geçecek?
  9. E-fatura XML nasıl alınır?
  10. E irsaliye kaç günde Fatura edilir?
  11. Geçmişe dönük e-Fatura kesilebilir mi?
  12. E logo fatura nedir?
  13. Fatura nedir neden kesilir?
  14. Efatura kimlere zorunlu?
  15. Fatura keserken nelere dikkat edilmeli?

E-fatura nasıl kesebilirim?

E-fatura nasıl kesilir örnek ile açıklayalım:
  1. Sisteme giriş yapıldıktan sonra modül seçim ekranından Arşiv Portal bölümüne tıklanır.
  2. Kullanıcı-mükellef bilgileri kontrol edilir.
  3. Ekranın solunda yer alan Belge İşlemleri bölümüne tıklanır ve Fatura Oluştur sekmesine geçilir.
  4. Faturaya ait istenen bilgiler doldurulur.
Daha fazla öğe...

E-fatura hangi durumlarda kesilir?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

Telefondan e-fatura kesilir mi?

GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) e-Arşiv Fatura Portalı web sitesi üzerinden fatura kesmek isteyen mükelleflerin cep telefonundan kolayca ve ücretsiz olarak e-Arşiv Fatura kesmesini sağlayan mobil uygulamadır.

E-fatura nasıl PDF olarak kaydetme?

1- E-Fatura kök dizini içersinde bulunan GİB Gelen Faturalar açılır. 2- Açılan Listeleme ekranı üzerinde sağ tarafta bulunan "Disket" butonu ile faturalar kaydedilebilir. GİB Gelen Faturalar listeleme ekranı üzerinden birden fazla faturanın PDF formatında bilgisayarınıza kaydedilmesi sağlanır.

Elogo fatura nedir?

e-Fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen ve elektronik belge biçiminde düzenlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasında dolaşımını güvenli ve sağlıklı bir biçimde sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı ...

E-fatura kimlere kesilecek?

Şahıs şirketleri e-fatura kullanabilir, bunun için önlerinde herhangi bir engel yoktur. Ticari firma olarak anonim şirket, limited şirket, gerçek/şahıs şirketi statüsünde bulunan ve e-fatura kullanmak isteyen herkes elektronik fatura uygulamasından yararlanabilir.

E-Fatura sisteme ne zaman düşer?

E-fatura, fatura numarası devamlılığında sistem numaraları otomatik atar. E-faturaya geçiş süreci oldukça kolaydır. Birfatura ile çalışıyorsanız ortalama 48 saatte geçişiniz tamamlanır.

2021 e-faturaya kimler geçecek?

Komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle iştigal eden mükellefler, 2021 veya müteakip hesap dönemlerinden itibaren, işe başlayacak mükellefler ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

E-fatura XML nasıl alınır?

Gönderilmiş e-Faturalar menüsüne ait yönetim ekranında e-Fatura üzerinde sağ tuş “dosya kaydet” seçeneği ile Xml olarak kaydedebilirsiniz. Diğer yöntem ise; https://portal.emikro.com.tr/ adresine giriş yaparak, gönderilmiş e-Faturalar menüsünden xml veya zarf indir seçenekleri ile temin edebilirsiniz.

E irsaliye kaç günde Fatura edilir?

213 sayılı Vergi Usul Kanunun 231'inci maddesinin 5'inci bendinde "Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir.

Geçmişe dönük e-Fatura kesilebilir mi?

Vergi Usül Kanunu'na göre yedi (7) güne kadar geriye dönük e-Fatura gönderilebilmektedir. Fakat düzenlenme tarihi 7 günden eski e-Faturaların gönderilmesi teknik olarak mümkün olup (özel entegratörlük sistemleri tarafından engellenemez), usül cezası mevcuttur.

E logo fatura nedir?

e-Fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen ve elektronik belge biçiminde düzenlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasında dolaşımını güvenli ve sağlıklı bir biçimde sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı ...

Fatura nedir neden kesilir?

Fatura neden kesilir sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz; ticari işletmenin bilanço ve gelir tablolarının oluşumunu sağlamaktadır. Satılan mal ve hizmetin miktarını belirler. Aynı zamanda iadesinin yapılabilmesi içinde fatura gerekli bir belgedir. Hatalı yazılmış olan fatura çöpe asla atılmaz.

Efatura kimlere zorunlu?

Yıllık cirosu 5 milyon TL ve üzerindeki tüm işletmeler e-Fatura kullanmaya zorunludur. Ayrıca e-Faturanın avantajlarından yararlanmak isteyen işletmeler de gönüllü olarak bu uygulamaya geçiş yapabilirler. Gönüllü olarak katılan firmalar, diledikleri zaman sistemden ayrılabilirler.

Fatura keserken nelere dikkat edilmeli?

Faturanın seri numarasına göre düzenlenmesi gerekir. Faturanın mal ve da hizmet satışının azami olarak 7. güne kadar düzenlenmesi gerekir. Matbaanın mutlaka maliye ile anlaşmalı olmasına dikkat edilmesi gerekir.