Zeze ne demek Şeker Portakalı?

İçindekiler:

  1. Zeze ne demek Şeker Portakalı?
  2. Şeker Portakalı ne okur?
  3. Şeker Portakalı hikayesi gerçek mi?
  4. Güneşi uyandıralım kaç yaş için?
  5. Şeker Portakalı dan sonra hangi kitap?
  6. Güneşi uyandıralım Maurice kim?
  7. Şeker Portakalı kitabının özeti nedir?
  8. Şeker Portakalı seti kaç kitap?

Zeze ne demek Şeker Portakalı?

Zeze, yaramaz olmasının yanında hayal gücü geniş, okumayı tek başına sökecek kadar akıllı ve öğretmenini mutlu etmek için her gün ona bir çiçek götürecek kadar duygulu bir çocuktur. Çok küçük yaşta okula başlayan Zeze, okulda uslu ve çalışkan bir öğrenci olur; sokakta ise yaramazlıklarını sürdürür.

Şeker Portakalı ne okur?

Çok yoksul bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen, dokuz yaşında yüzme öğrenirken bir gün yüzme şampiyonu olmanın hayalini kuran Vasconcelosun çocukluğundan derin izler taşıyan Şeker Portakalı, yaşamın beklenmedik değişimleri karşısında büyük sarsıntılar yaşayan küçük Zezenin başından geçenleri anlatır.

Şeker Portakalı hikayesi gerçek mi?

Ünlü Brezilyalı yazar José Mauro de Vasconcelos'un, kendi yaşam kesitlerinden yola çıkarak yazdığı Şeker Portakalı'nı Türkiye'de yediden yetmişe herkes severek okumuştur.

Güneşi uyandıralım kaç yaş için?

Güneşi Uyandıralım 6-10 Yaş İlköğretim Çocuk Kitapları Can Yayınları Jose Mauro de Vasconcelos.

Şeker Portakalı dan sonra hangi kitap?

Şeker Portakalı'nın devamı olan Güneşi Uyandıralım'ı da çok seveceğinize inanıyoruz. Dizinin üçüncü kitabı olan Delifişek'te bu kez, Zeze'yi delikanlılık yaşında bulacaksınız.

Güneşi uyandıralım Maurice kim?

Bir de düşlerindeki, yeri hiçbir zaman hiçbir şeyle doldurulamayacak olan, yüreğine sokulup yerleşen Kurbağa'sı ve filmlerde görerek gerçek babasının yerine koyduğu ünlü Fransız şarkıcı Maurice Chevalier vardır. Çok parlak bir öğrencidir Zezé.

Şeker Portakalı kitabının özeti nedir?

Brezilyalı yazar Mauro De Vasconcelos tarafından yazılan Şeker Portakalı'nda, Brezilya'nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin beş yaşındaki oğlu olan hayal gücü çok gelişmiş Zeze adlı çocuğun başından geçenler anlatılıyor. Yazar, kendi çocukluğundan izler taşıyan kitabı 12 günde yazdığını ifade eder.

Şeker Portakalı seti kaç kitap?

Şeker Portakalı Seti (3 Kitap) - Jose Mauro de Vasconcelos Kitap Fiyatı & Satın Al | Kitapkolik.com.