Günde kaç tane rezene çayı içilmeli?

İçindekiler:

  1. Günde kaç tane rezene çayı içilmeli?
  2. Rezene yağı nerelerde kullanılır?
  3. Rezene çayı cilde nasıl uygulanır?
  4. Rezene yağı bebeklerde ne işe yarar?

Günde kaç tane rezene çayı içilmeli?

Rezene çayını günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz. Fakat aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Kilo almak için; Rezene çayını yemeklerden 1 saat önce içerek iştahın açılmasını sağlayabilirsiniz.

Rezene yağı nerelerde kullanılır?

Rezene, kozmetik ve bakım sektöründe önemli bir yere sahiptir. Rezene yağı kişisel cilt bakım temizlik ürünlerine birkaç damla eklenebilir. Saç bakım ürünlerine de aynı şekilde eklenebilir. Cilt bakımının yanı sıra çayı da sıkça kullanılır.

Rezene çayı cilde nasıl uygulanır?

2 yemek kaşığı rezene tohumunu sıcak suya ekleyin ve bir başka kaba aktarmadan önce 15 dakika bekleyin. Daha sonra rezene tohumlarının beklediği bu suya, bir çay kaşığı limon suyu ekleyerek yüzünüze organik pamuk topları ile uygulayabilirsiniz. Kişniş'in cildi rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir etkisi var.

Rezene yağı bebeklerde ne işe yarar?

Uçucu yağ bakımından zengin olana rezene bitkisi, özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda gaz ve kolit tarzındaki gastrointestinal(mide- bağırsak) ağrılarda çayı halinde kullanılır. İçeriğindeki antrakinon türevleri bağırsakta su emilimini azaltarak dışkıyı yumuşatır ve bebeklerin daha rahat etmesini sağlar.