Safra kesesi ameliyatının riski var mı?

İçindekiler:

  1. Safra kesesi ameliyatının riski var mı?
  2. Safra kesesi ameliyatı sonrası ne kadar yatılır?
  3. Kapalı safra kesesi ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Safra kesesi ameliyatından sonra kaç gün hastanede yatılır?
  5. Kapalı safra kesesi ameliyatında Diren takılır mı?
  6. Kapalı safra kesesi ameliyatı sonrası hastanede kaç gün kalınır?
  7. Safra kesesi ameliyatından sonra neden Diren takılır?

Safra kesesi ameliyatının riski var mı?

Bu anlamda safra kesesi ameliyatı riskleri hastalıkların yol açabileceği enfeksiyonlar ve kanser gibi hastalıklardan çok daha azdır. Ameliyatlarda nadiren de olsa yara bölgelerinde ve akciğerde enfeksiyon, safra yolu ve karaciğerde damar deformasyonları ve pıhtı görülebilmektedir.

Safra kesesi ameliyatı sonrası ne kadar yatılır?

Ameliyattan sonra 2-3 saat içinde hasta yatağında doğrulabilir, ayağa kalkıp tuvalete gidebilir hale gelir. Ertesi sabah kontrol muayenesi sonrası evine gönderilir. İlk 4-5 gün ağızdan ağrı kesici alması gerekir, 1. hafta kontrol muayenesi yapıldıktan sonra hasta iş hayatına geri dönebilir.

Kapalı safra kesesi ameliyatı nasıl yapılır?

Laparoskopik kolesistektomi Genel anestezi altında karına açılan 4 adet küçük delikten içeri sokulan çeşitli cihazlar ve kamera yardımıyla safra kesesinin dışarı çıkarılması işlemidir. Bu ameliyat ortalama 45 dakika sürmektedir. Karın duvarında büyük bir kesi olmadığından hastanın konforu ve iyileşmesi çok daha iyidir.

Safra kesesi ameliyatından sonra kaç gün hastanede yatılır?

Genellikle ertesi sabah çıkartılır. Bir gün yatış yeterlidir. Hastaların hemen hemen hepsi ameliyat gününün gecesi hastanede kaldıktan sonra ertesi sabah taburcu olabilir. Taburcu olurken birkaç gün süreyle günde birkaç kez kullanılmak üzere ağrı kesici hap reçete edilir.

Kapalı safra kesesi ameliyatında Diren takılır mı?

Gerek açık gerekse kapalı ameliyatta bazı durumlarda karnın içine “dren” adı verilen bir tüp yerleştirilmesi gerekli olabilir. Dren yerleştirilmesindeki amaç, ameliyat sonrasında sızabilecek kan ve safra gibi sıvıların karın dışına alınması ve böylece bu sıvıların karın içinde birikmesini önlemektir.

Kapalı safra kesesi ameliyatı sonrası hastanede kaç gün kalınır?

Bir gün yatış yeterlidir. Hastaların hemen hemen hepsi ameliyat gününün gecesi hastanede kaldıktan sonra ertesi sabah taburcu olabilir. Taburcu olurken birkaç gün süreyle günde birkaç kez kullanılmak üzere ağrı kesici hap reçete edilir.

Safra kesesi ameliyatından sonra neden Diren takılır?

Dren yerleştirilmesindeki amaç, ameliyat sonrasında sızabilecek kan ve safra gibi sıvıların karın dışına alınması ve böylece bu sıvıların karın içinde birikmesini önlemektir.