Kriminalist olmak için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Kriminalist olmak için ne yapmalı?
  2. Olay yeri inceleme kursu kaç gün?
  3. Kriminal polis ne yapar?
  4. Kriminoloji nasil okunur?
  5. Katem ne demek?
  6. Adli tıp polisi nasıl olunur?

Kriminalist olmak için ne yapmalı?

Kriminolog olmak isteyenlerin 4 yıllık üniversitelerden mezun olması gerekir. Özellikle de tıp, biyoloji, genetim bilimleri, psikoloji gibi bölümlerden mezun olmaları önemlidir. Kamu Personeli Seçme Sınavından yüsek puan almaları avantaj sağlar. En az KPSS'den 70 puan almaları gerekir.

Olay yeri inceleme kursu kaç gün?

12 ilden 30 kişinin katıldığı ve 315 saat sürecek kurs boyunca polis memurları, olay yeri inceleme, parmak izi, adli fotoğrafçılık, adli bilimler, ilk yardım ve insan hakları- meslek etiği konularında eğitim alacak.

Kriminal polis ne yapar?

KPL Müdürlükleri, adli ve idari soruşturmalar sırasında elde edilen maddi bulgu ve delillerin, bilimsel usullerle inceleme ve değerlendirmesi suretiyle soruşturma birimlerine teknik hizmet vermektedir.

Kriminoloji nasil okunur?

Kriminolog olmak için öncelikle lise mezunu olmak gerekmektedir. Lisenin tamamlanmasının ardından psikoloji, sosyoloji ya da ceza adaleti gibi disiplinlerden lisans seviyesinde eğitim almak gerekir. Bu disiplinler, suçluların düşüncelerini çok daha iyi şekilde anlayabilmenizi sağlayacaktır.

Katem ne demek?

Kriminal Araştırma ve Teknik İncelemeler Eğitim Şube Müdürlüğü (KATEM), Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan, olay yeri inceleme ve kriminalistik alanlarında eğitim faaliyetleri yürüten eğitim birimidir.

Adli tıp polisi nasıl olunur?

Adli Tıp Uzmanı olmak için; üniversitelerin altı yıllık tıp eğitimini tamamlamak gerekmektedir. Lisans eğitiminin ardından, Tıpta Uzmanlık Sınavına girmek ve dört yıllık Adli Tıp Uzmanlık eğitimi almak gerekmektedir.