DYS den olur yazısı nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. DYS den olur yazısı nasıl yazılır?
  2. MEB DYS gelen evrak kaydı nasıl yapılır?
  3. DYS dilekçe nasıl kaydedilir?
  4. DYS de evrak nasıl onaylanır?
  5. DYS cevap yazısı yazılacak mı?
  6. Gelen evrak kaydı nedir?
  7. Evrak kayıt işlemleri nedir?
  8. Evrak kayıt numarası nasıl verilir?
  9. Öğretmene Mebbis şifresi nasıl verilir DYS?
  10. DYS den havale nasıl yapılır?
  11. DYS dışı ne demek?
  12. Milli eğitime üst yazı nasıl yazılır?
  13. Resmi yazı nasıl yazılır?
  14. Resmi evrakta mühür nereye basılır?
  15. Evrak havalesi nedir?
  16. Gelen evrak süreci ne ile başlar?
  17. Evrak kayıt numarası nedir?
  18. Dosya Evrak kayıt işlemleri evrak bilgileri kısmında neler yer alır?

DYS den olur yazısı nasıl yazılır?

  1. DYS' de giden evrak oluşturma ve akış başlatma açıldıktan sonra şablon kısmına yazışma değil olur yazısı seçilir. ...
  2. Kelime işlemci açılarak belge oluşturulur ve imzalanır. ...
  3. Onay listesinden yazıyı yazan, varsa müdür yardımcısı ve Okul Müdürü eklendikten sonra kapatılıp,
Daha fazla öğe...

MEB DYS gelen evrak kaydı nasıl yapılır?

Birim Gelen Evrak Kayıt Kullanıcısı olarak tanımlanan personel DYS' ye giriş yaptıktan sonra bu rolünü seçer. Öncelikle Evrak İşlemleri Menüsüne tıklıyoruz, açılan pencereden Doküman Tarama' yı seçiyoruz. Önce tanımlanan tarayıcı ekrana gelecek. Onaylayıp devam ediyoruz.

DYS dilekçe nasıl kaydedilir?

1- Evraklar taranır ve bilgisayara kaydedilir. 2- Memur ya da müdür yardımcısı, birim gelen evrak rolü ile DYS ye girer. 3- Sol en üstte Evrak İşlemlerinden, Gelen Evrak Kayıt sekmesi açılır. 4- Sol alttaki Doküman Seç sekmesi açılır ve bilgisayarda taranan dilekçe seçilerek aç denir.

DYS de evrak nasıl onaylanır?

Evrakı Onaya Sun butonu tıklanır ve iş akışının başlatıldığını bildiren ekranda Tamam butonuna tıklanır. 1-Onay sürecinin takibi için Giden Evrak İşlemleri sekmesinden Evrak Onay İşlemleri butonuna tıklanır. *Açılan ekranda Hazırlayan bölümünde yazıyı oluşturan personelin adı seçilir ve Sorgula butonu tıklanır.

DYS cevap yazısı yazılacak mı?

"Birim Evrak Sorgusu" ekranından ilgili evrak bulunur. Evrak üzerinde sağ tıklanır, açılan menüden "Cevap Verilecek mi?" düğmesine tıklanır. Açılan ekran içerisinde "Cevap yazısı yazılacak mı?" kısmında "Hayır" seçip kaydetmeleri gerekir.

Gelen evrak kaydı nedir?

Tüm kurum/kuruluşlar kendilerine gelen ve gönderilen resmi yazıları arşiv olarak saklamalarının yanı sıra belirtilen esaslara göre yapılan yazışmaları kayıt altına almaktadırlar. Bunun nedeni evrak dolaşımını kontrol edebilmek ve birbiriyle ilgili yazışmalarda önceki evrak bilgilerine ulaşabilmektir.

Evrak kayıt işlemleri nedir?

Kuruma kağıt üzerinde gelen evrakların taranıp sisteme dahil edilmesi, sistem üzerinde oluşturulan evrakların gönderilmesi ve bu evraklarla ilgili takip işlemlerinin yapıldığı modüldür.

Evrak kayıt numarası nasıl verilir?

Madde 10- Sayı ve evrak kayıt numarası, dosya planına göre verilir, başlığın son satırından iki aralık aşağıda ve yazı alanının en solundaki “Sayı:” yan başlığından sonra yazılır. Bu ifadeden sonra kod numarası verilir.

Öğretmene Mebbis şifresi nasıl verilir DYS?

MEBBİS şifre tanımlama işlemi MEBBİS sistemine giriş yapılır. Kişisel şifre modülüsekmesine tıklanır. Öğretmen Şifre Tanımlama sekmesine tıklanır. Eğer ilgili öğretmen sözleşmeli ise Sözleşmeli Öğretmen Şifre Tanımlama sekmesine tıklanır ve ardından ilgili öğretmenin klasör simgesi seçilir.

DYS den havale nasıl yapılır?

Havale şeklinde gelen yazıyı, üzerinde çift tıklayarak açınız. Evrağı inceleyiniz. Evrak ile ilgili işlemi yapacak personelin hizasında yer alan “Gereği” kutucuğunu, bilgi amaçlı göndermek istediğiniz personelin hizasındaki “Bilgi” kutucuğunu işaretleyip İşi Yönlendir veya Personele Havale seçeneğini seçiniz.

DYS dışı ne demek?

MEB dışı kurumlara gönderilecek yazılar ile kuruma verilen bir dilekçeye verilecek cevap yazıları DYS dışı yazışmadır. Bu yazılar DYS sisteminden hazırlanırken Dağıtım Listesi “DYS Dışı diye seçilerek gidecek kişi yada kurum bilgisi yazılır.

Milli eğitime üst yazı nasıl yazılır?

Başlık, kağıdın yazı alanının üst kısmına ortalanarak yazılır. İlk satıra "T.C." kısaltması, ikinci satıra kurum ve kuruluşun adı büyük harflerle, üçüncü satıra ise ana kuruluşun ve birimin adı küçük harflerle ortalanarak yazılır. Başlıkta yer alan bilgiler üç satırı geçemez.

Resmi yazı nasıl yazılır?

Resmi Yazışmalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Gereken durumlarda iletilen yazı kağıda dökülerek çıkartılır. Yazılarda Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi geçerlidir. Yazı için sayfanın her alanından 2,5 cm boşluk bırakmaya dikkat edilmelidir. Sayı ve tarih mutlaka aynı hizada yazılmalıdır.

Resmi evrakta mühür nereye basılır?

İmza, paraf veya mühür belgenin metin bölümüne zarar vermeyecek şekilde sayfada yer alır. (12) Üretilen belgelerin idarede kalan nüshası da imza sahibi tarafından imzalanır.

Evrak havalesi nedir?

Detayları, İlgileri, Ekleri, Evrak Geçmişi, İlişkili Evrakları görülür. butonu yardımıyla evrak, yorum eklenerek kendisine bağlı veya hiyerarşide kendisinin altında yer alan birim yada kişilere havale edilir. Havale Edilen Birim yada Kişiden belli bir tarihe kadar cevap vermesi istenebilir.

Gelen evrak süreci ne ile başlar?

Evraklar fiziki ortamda gelmiş ise gelen evrakların kaydı yapılır. Yazı işleri birimi yazıyı hazırlar, Fakülte Sekreteri tarafından yazı ve varsa ekleri kontrol edilir. Kontrol edilip doğrulanan yazı elektronik ortamda Dekan' a havale edilir. Dekan tarafından imzalanan yazı ilgili birime havale edilir.

Evrak kayıt numarası nedir?

Evrak kayıt numarası, yazıyı gönderen birimde ve/veya kurumun genel evrak biriminde aldığı numaradır (Örnek: 2). Resmî yazışmalarda Başbakanlık tarafından belirlenen kodlama sistemine ve dosya planına uyulması zorunludur.

Dosya Evrak kayıt işlemleri evrak bilgileri kısmında neler yer alır?

Evrak Bilgileri”, “Dosya Bilgileri Ek Listesi”, “İlgili Evrak Listesi” ve “İlgili Kişi Listesi” sekmelerinden oluşur. [Kıymetli Evrak/Eşya Kayıt] ekranı ilgili dosyaya ait herhangi bir belge ya da eşya (muhafaza, depo vb. işlemlerle) kayıt işleminin gerçekleştirildiği ekrandır.