Saça keratin bakımı ne sıklıkla yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Saça keratin bakımı ne sıklıkla yapılmalı?
  2. Keratin Botox kanserojen mi?
  3. Keratin ne kadar bekletilmeli?
  4. Keratin bakımı ne sıklıkla yapılmalı?

Saça keratin bakımı ne sıklıkla yapılmalı?

Aslında “Keratin Bakım” için süre çok da önemli bir kavram değildir. Saçınızın ihtiyacına göre üç günde bir yapılabildiği gibi, haftada bir kez de yapılabilir ya da ay da bir kez de uygulanabilir. Asıl önemli nokta; saçlar çok ciddi derecede yıprandığında, saçlar onarılıncaya kadar doğal keratin takviyesi yapılmalıdır.

Keratin Botox kanserojen mi?

Keratin bakımının potansiyel yan etkileri Doğal bir protein olmasına rağmen, bu ürünler başka ilave maddelerle hazırlanmaktadır. Keratin tedavileri tipik olarak “formaldehit” adı verilen bir kimyasal içerir. Amerikan Kanser Derneği, formaldehitin bilinen bir kanserojen olduğu konusunda uyarıyor.

Keratin ne kadar bekletilmeli?

Öncelikle, saç özel bir şampuanla yıkanır. Bu şampuan saç pullarının açılmasını sağlar. Şampuan saçta bekletilir ve bir süre sonra durulanır. Açılan pulları doldurmak için bir fırça yardımı ile keratin saça uygulanır ve 15-20 dakika kadar saçta bekletilir.

Keratin bakımı ne sıklıkla yapılmalı?

Ürünler içeriğine göre değişiklik göstermekle birlikte kuru veya nemli saça uygulama yapılır. Keratin takviyesi öncesinde tuzsuz ve parabensiz şampuanla saçınızı iki defa yıkamanız önerilir. Bu uygulamayı ayda bir kez olacak şekilde en az 6 ay boyunca yaptığınızda saçlarınızdaki müthiş değişikliği göreceksiniz.