Dijital takograf ne zamana kadar Uzatildi?

İçindekiler:

  1. Dijital takograf ne zamana kadar Uzatildi?
  2. Takograf cihazı hangi araçlarda zorunludur?
  3. Dijital takograf kartı başvurusu nasıl yapılır?
  4. Dijital takograf kac model araçlarda zorunludur?
  5. Dijital kart nasıl alınır?
  6. Soru 44 kamyon çekici ve otobüs şoförleri araçlarına ait takograf kayıtlarını kayıt tarihinden itibaren ne kadar süre ile araçlarında saklamak zorundadır?

Dijital takograf ne zamana kadar Uzatildi?

Buna göre, yurt içinde taşımacılık yapan ve takograf kullanması gereken 2008 ve sonrası model araçlardaki analog veya elektronik takograf cihazlarının dijital takograf ile değiştirilmesi zorunluluğu 1 Ekim'e kadar uzatıldı. Daha önce söz konusu süre 10 Temmuz olarak belirlenmişti.

Takograf cihazı hangi araçlarda zorunludur?

Yük taşımacılığında kullanılan ve ağırlıkları 3.500 kg üzerinde olan kamyonet, kamyon ve tır araçlarında takograf kullanımı zorunludur. Yolcu kapasitesi 17 yolcudan fazla olan yolcu taşıyan otobüslerde takograf kullanımı zorunludur.

Dijital takograf kartı başvurusu nasıl yapılır?

Sayısal takograf kartı almak isteyen sürücü/şirket ve servisler başvurularını internet üzerinden http://staum.tobb.org.tr adresinden ulaşacakları başvuru ekranı aracılığıyla yapacaklardır.

Dijital takograf kac model araçlarda zorunludur?

Buna göre, yurt içinde taşımacılık yapan ve takograf kullanması zorunlu olan 1996 model ve sonrası araçlarda kullanılan analog veya elektronik takograf cihazlarının, "1996-1998 model araçlar için 31 Aralık 2015'e kadar, 1999-2001 model araçlar için 2016 yılında, 2002-2004 model araçlar için 2017 yılında, 2005-2007 ...

Dijital kart nasıl alınır?

Dijital ehliyet nasıl alınır? İnternet üzerinden dijital ehliyet başvuru diye aratıp Sayısal Takograf adlı uygulamaya tıklayarak ön başvurunun yapılması, ardından kartın ödemesi yapılarak başvuru esnasında dekontun TOBB'a ibraz edilmesi ve TOBB'a bağlı odalara başvuruda bulunması gerekir.

Soru 44 kamyon çekici ve otobüs şoförleri araçlarına ait takograf kayıtlarını kayıt tarihinden itibaren ne kadar süre ile araçlarında saklamak zorundadır?

2) Zorunlu olduğu halde takografı bulunmayan veya takografları işler durumda olmayan taşıtları trafiğe çıkarmamaları, 3) Araçlara ait takograf kayıtlarını kayıt tarihinden itibaren 1 ay süreyle araçlarında muhafaza etmeleri, zorunludur.