Ahlas ismi hangi surede geçiyor?

İçindekiler:

  1. Ahlas ismi hangi surede geçiyor?
  2. Aren ismi Kuran'da geçiyor mu?
  3. Arden erkek ismi mi?
  4. Arjen ismi caiz mi?
  5. Kurtcede Arjen ne demek?
  6. Arjin Kürtçe ne demek?

Ahlas ismi hangi surede geçiyor?

Kuran'da Sad suresinde yer alan Ahlas ismi, temiz anlamındadır. Kuran'da Tevbe suresinde yer alan Amir, emir yetkisi bulunan kimse demektir. Enam suresinin 76.

Aren ismi Kuran'da geçiyor mu?

Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerde Aren sözcüğü geçmemiştir. Aren, Farsça, Arnavutca ve Hititçede kullanılmış bir kelimedir.

Arden erkek ismi mi?

Erkek çocuklarına verilen Arden ismi, ışık saçan, parlayan anlamlarında kullanılmaktadır. Arden ismi, bazı ünlü kimselerin çocuklarına bu ismi vermesiyle tanınmıştır. Bu isim, "Parlayan, ışıl ışıl olan" anlamında kullanılır.

Arjen ismi caiz mi?

Arjen ismi kuranı kerim içinde veya hiçbir dini metin içinde geçmemektedir. Arjen ismi genellikle Türkiye ve Mezopotamya coğrafyasında yaşayan Kürt halkının kullandığı bir isim olmaktadır. İsim anlam ve bakımından kulağa oldukça hoş geldiği ve birçok birey tarafından taşındığı bilinmektedir.

Kurtcede Arjen ne demek?

Türkiye coğrafyasında çok uzun yıllara varlıklarını devam ettiren Kürtçe diline ait bir isim olarak bilinmektedir. Bu ismi taşıyan bireylerin e önemli özellikle atılgan olmasıdır. Genellikle erkek bireyler bu isim verilmektedir. İsimin anlamı net olarak atılgan enerjik ve akıllı olan kimse demektir.

Arjin Kürtçe ne demek?

isimdir. kürtçede hayat ateşi manasına gelir. ... tanım: arjin, ezbere tanıdığın birinin, unuttuğun sesinden, duyduğunda ateşini, anladığında alevini hissettiğin kürtçe bir isimdir. 18.08.2013 20:50 erit beni dok sana. kürtçe de yaşam ateşi veya hayat ateşi anlamına gelir.