Iç parazit hapı kediye nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Iç parazit hapı kediye nasıl verilir?
  2. Iç dış parazit aşısı yapılmazsa ne olur?
  3. Köpek parazit aşısı ne işe yarar?
  4. Yavru kediye ilk aşı ne zaman yapılır?
  5. Iç parazit hapı ne zaman kullanılır?

Iç parazit hapı kediye nasıl verilir?

Köpek ve kedilere sosis içine konularak (veya sosis ile sarılarak), diğer yiyeceklerinin içine kırılıp karıştırılarak veya doğrudan yutturulmak suretiyle verilebilir. Müstahzarı kullanmadan önce hayvanlara herhangi bir diyet uygulamaya gerek yoktur.

Iç dış parazit aşısı yapılmazsa ne olur?

İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.

Köpek parazit aşısı ne işe yarar?

KÖPEKLERİN İÇ PARAZİTLERİ İnsanlardaki Ekinokokkozis, kist diye bilinen kist hidatik'e karşı da koruma sağlayan aşıdır. İç parazit aşıları köpekleri nematod ve sestodların yol açtığı karışık enfeksiyonların tedavisinde ve korumasında etkilidir.

Yavru kediye ilk aşı ne zaman yapılır?

Yavrular, yaklaşık 16 haftalık olana kadar düzenli aşı olurlar. 6 ila 8 haftalık olduklarında aşı olmaya başlarlar. 6 haftalıkken Karma Aşı-1 uygulanacak ilk aşıdır. Bebek kediniz 9 haftalık olduğunda Karma Aşı-2 uygulanmalıdır.

Iç parazit hapı ne zaman kullanılır?

Yavru Köpeklerde 6 haftalık olduklarında iç parazit tedavilerine başlamak ve oto enfeksiyonu engellemek için 2 - 3 hafta aralıklarla 4 kez tekrarlanmalıdır. Koruma amaçlı olarak ömrü boyunca 2 ayda 1 parazit kürü tekrarlanması tavsiyedir.