ÖTV kanunun 7 maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. ÖTV kanunun 7 maddesi nedir?
  2. Özel Tüketim Vergisi Kanunu ne zaman çıktı?
  3. 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu Nedir?
  4. Özel tüketim vergisine tabi mallar nelerdir?
  5. Özel Tüketim Vergisi Kanunu na ekli II sayılı listede hangi mallar yer alır?
  6. ÖTV 1 sayılı listede neler var?
  7. Resmi araçlarda ÖTV var mı?

ÖTV kanunun 7 maddesi nedir?

Sakatlık derecesi  veya daha fazla olan malul ve engelliler ile bizzat kullanma amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından 5 yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV'den istisna edilmiştir.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu ne zaman çıktı?

Ülkemizde ise 2002 yılında 4760 sayılı Kanun ile kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. Özel Tüketim Vergisi belirli mal ya da ürünler üzerinden maktu ya da oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. Ülkemizde de Özel Tüketim Vergisinin yürürlüğe girmesi Avrupa Birliği ile yapılan uyum çerçevesinde olmuştur.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu Nedir?

Madde 1 – 1. d) (I), (III) ve (IV) sayılı listelerdeki mallar ile (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tâbi olmayanların özel tüketim vergisi uygulanmadan önce müzayede yoluyla satışı, ... Bir defaya mahsus olmak üzere özel tüketim vergisine tâbidir.

Özel tüketim vergisine tabi mallar nelerdir?

Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede, genel itibarıyla, havyar ve havyar yerine kullanılan ürünler, kozmetik ürünleri, kürkler ve kürkten giyim eşyası, muzır neşriyat, sofra, mutfak, tuvalet, yazıhane, ev tezyinatı ve benzeri işler için bazı cam eşyalar, manikür ve pedikür takım ve aletleri, altın ...

Özel Tüketim Vergisi Kanunu na ekli II sayılı listede hangi mallar yer alır?

Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede; yarı römorklar için çekiciler, binek otomobilleri ve esas itibarıyla insan taşımak üzere imal edilmiş motorlu taşıtlar, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar, özel amaçlı motorlu taşıtlar, motosiklet, helikopter, uçak, gemi, yat, eğlence ve spor tekneleri gibi ...

ÖTV 1 sayılı listede neler var?

1. (I) Sayılı Listedeki Malların Kapsamı (A) Cetveli: Bu cetvelde, genel olarak benzin, motorin, jet yakıtı, fuel oil gibi akaryakıt ürünleri; sıvılaştırılmış petrol gazı (L.P.G. ), doğal gaz ile söz konusu mallara ikame edilmesi mümkün bulunan petrol türevleri, petrokok ve benzeri diğer mallar yer almaktadır.

Resmi araçlarda ÖTV var mı?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahları artırıldı. Böylelikle, çıplak fiyatı 92 bin lirayı aşmayan otomobiller için ÖTV yüzde 45 olarak belirlendi.