Redüksiyon ne demek tıp?

İçindekiler:

  1. Redüksiyon ne demek tıp?
  2. Redüksiyon ne demek tesisat?
  3. Redüksiyonlar nedir?
  4. Redükte nedir tip?
  5. Kapalı redüksiyon ne demek?
  6. Debridman nedir tıp?
  7. Redüksiyon kalıbı nedir?
  8. Redüksiyon işlemi nasıl yapılır?
  9. Kaç çeşit redüksiyon vardır?
  10. Redoksiyon ne demek?
  11. Fiksasyon ne demek tıp?
  12. Kallus formasyonu ne demek?
  13. Burun kapalı redüksiyon nasıl yapılır?
  14. Fraktür ne demek?
  15. Cerrahi debridman ne demek?
  16. Debridman ne anlama gelir?
  17. Dişli redüksiyon nedir?
  18. Paslanmaz redüksiyon nedir?
  19. Multifetal redüksiyon nedir?
  20. Redüksiyon hangi ortamda meydana gelir?

Redüksiyon ne demek tıp?

"Redüksiyon" sözcüğü, yerinden oynamış (deplase) bir kırığın ya da çıkmış (disloke) bir eklemin normal anatomik pozisyonuna getirilmesini açıklar.

Redüksiyon ne demek tesisat?

Redüksiyon, genellikle boru hatlarında kullanılmaktadır. Kullanım amacı; borunun ya daha büyük ya da daha küçük başka bir boru hattına bağlanmasını sağlamaktır. ... Redüksiyonlar, sistemler, akışkanın boru içerisinden kesintiye uğramadan geçmesini sağlarlar.

Redüksiyonlar nedir?

Redüksiyon, verilen parçayı ara bir bağlantı olarak kabul edip bir ucuna küçük diğer ucuna büyük çaplı parçayı monte ederek akışkan maddelerin kesintiye uğramadan boru hattından geçişi sağlanmaktadır.

Redükte nedir tip?

Yerinden oynamış bir kırığın ya da çıkmış bir eklemin normal anatomik yerine oturtulması işlemidir.

Kapalı redüksiyon ne demek?

Kapalı Redüksiyon: Kırılmış bir kemik yada çıkmış bir eklemin açılmadan traksiyon, manüplasyon vb kapalı yöntemlerle orijinal durumuna getirilmesi.

Debridman nedir tıp?

Yara iyileşmesini sağlayabilmek için, yaradan, nekrotik materyal, eskar, devitalize dokular, yara kabukları, infekte dokular, hiperkeratoz, hematom, abse materyali, yabancı cisimler, debris, kemik parçaları veya her tipte doku artığının temizlenmesi işlemine debridman denir.

Redüksiyon kalıbı nedir?

Boru hattını küçük çaptan büyük çapa ya da büyük çaptan küçük çapa geçiren dişli ya da kaynaklı bağlantı elemanlarına redüksiyon adı verilir. Redüksiyonlar, kullanıldıkları boru hattında çapı küçültülerek hattaki basıncı arttırmak veya çapı genişleterek hattın basıncını düşürmek için de kullanılmaktadır.

Redüksiyon işlemi nasıl yapılır?

Redüksiyon genellikle karından (transabdominal) yapılan bir girişimdir. Özel bir iğneyle hedeflenen fetus ya da fetusların kalbine kimyasal bir madde (KCL) enjekte edilir. Ölen fetus ve plasentası dejenere olur, rahimden atılmaz.

Kaç çeşit redüksiyon vardır?

İki temel redüksiyon tipi bulunmaktadır. Bunların başında, kaynaklı redüksiyonlar gelmektedir. Kaynaklı redüksiyonlar kendi içinde gıda redüksiyonu, eksantrik ve konsantrik redüksiyon olarak üçe ayrılmaktadır.

Redoksiyon ne demek?

Redükte etmek ne demek? 1- Normal yerine getirme; normal yerine yerleştirme; redüksiyon (Fıtığı, çıkığı ya da kırık uçlarını normal durumuna getirme gibi). 2- Hacimce küçültme; miktarca azaltma.

Fiksasyon ne demek tıp?

Fiksasyon; tespit, sabitleme, ne olduğunu anlama gibi durumlarda yapılan bir yöntemdir. Bu yöntem ile hastalıklı dokunun incelemesi yapılır. Fiksasyon genel itibariyle bu manaya gelmektedir.

Kallus formasyonu ne demek?

Kırık hattına dolan hücreler kemiğin hücresel devamlılığının onarımına yardım eder. Proliferasyonla birlikte kondroblastlar ve osteoblastlar gelişerek kıkırdak ve kemik doku oluşur. Prokallus daha sonra kireçleşir, hiyalin kıkırdağa dönüşerek geçici kallus (kıkırdak kallus) adını alır.

Burun kapalı redüksiyon nasıl yapılır?

Kapalı redüksiyon cerrahi bir yöntem değildir, yerinden oynamış olan kemik ve kıkırdaklar lokal anestezi altında özel bir alet yardımıyla tekrar yerine oturtulur. Travmadan sonraki 2 hafta içinde yapılabilir. Yerleştirme gerçekleştirildikten sonra burun içine tampon koyulur.

Fraktür ne demek?

Fraktür kelimesi Latince bir sözcüktür ve medikal cihazlarda kolay kolay görülmeyen kemik yapısı ve kıkırdakta meydana gelen ufak bozulmaları ifade eder.

Cerrahi debridman ne demek?

Debridman; yara iyileşmesinin çok önemli ve ayrıl- maz bir parçasıdır ve bütün yaralarda oluşan hasarlı ve nekrotik dokuların, yabancı doku-debrisin ve bakteri- lerin yara alanından uzaklaştırılarak, sağlıklı granülas- yon dokusu oluşmasını sağlayan doğal bir süreçtir. Bu doğal süreç, otolitik debridman olarak bilinir.

Debridman ne anlama gelir?

Yara iyileşmesini sağlamak için yapılan uygulamalara debridman adı verilir. Bu işlem yaranın daha hızlı iyileşmesini sağlamak için uygulanır. Her tipte oluşan doku artıkları bu işlemin uygulanması ile kesin bir şekilde temizlenmiş olur.

Dişli redüksiyon nedir?

Boru hattını küçük çaptan büyük çapa ya da büyük çaptan küçük çapa geçiren dişli ya da kaynaklı bağlantı elemanlarına redüksiyon adı verilir. Redüksiyonlar, kullanıldıkları boru hattında çapı küçültülerek hattaki basıncı arttırmak veya çapı genişleterek hattın basıncını düşürmek için de kullanılmaktadır.

Paslanmaz redüksiyon nedir?

Paslanmaz redüksiyon, birbiri ile bağlantılı ve çapları birbirinden büyük ya da küçük boru hatlarının bağlanmasına yarayan, malzemeye verilen isimdir.Birbiriyle bağlantı yapılması zorunlu olan farklı boyuttaki boruların çapının düşürülmesi için redüksiyonlardan yararlanılır.

Multifetal redüksiyon nedir?

Ultrasonografi eşliği altında bebeklerin değerlendirilmesini ve uygun bebeğin seçimini takiben, anne karnın uygun yerinden ince bir iğneyle (tıpkı amniyosentezdeki gibi) girilerek bebeğin kalbine KCL verilmesi (1-2cc) sonucu sonlandırılma işlemidir.

Redüksiyon hangi ortamda meydana gelir?

Metal asitle muamele edildiği zaman doğuş halinde hidrojen gazı meydana gelir. Zn, sulu ve alkollü ortamda da redüksiyon işlemi yapar.