25 haftalık bebek anne karnında nasıl olur?

İçindekiler:

  1. 25 haftalık bebek anne karnında nasıl olur?
  2. 25 haftalık hamilelik nelere dikkat etmeliyim?
  3. 7 haftalık hamilelik döneminde ne yenmeli?
  4. 6 aylık anne karnında bebek kaç kilo olmalı?

25 haftalık bebek anne karnında nasıl olur?

25 haftalık bebek anne karnında gelişimini büyük oranda tamamlamış ve yüz hatları, vücudu, kolları ve bacaklarıyla küçük bir bebek formundadır. Oldukça hareketlidir ve refleks olarak yaptığı, kaşlarını çatmak ve gülümsemek gibi mimikleri bile vardır. Bebek göbek kordonunu parmaklarıyla kavrayabilmektedir.

25 haftalık hamilelik nelere dikkat etmeliyim?

25 haftalık gebelik döneminin en önemli olayı, bebeğinizin tat duyusunun büyük ölçüde gelişmiş olması. Tat duyusu ile birlikte ister inanın ister inanmayın bebeğinizin süt dişleri de gelişiyor. Ancak bebeğinizin cildi hâlâ daha ince ve kırılgan. Vücudu orantılı bir şekilde doluyor, cilt altı yağ dokuları olgunlaşıyor.

7 haftalık hamilelik döneminde ne yenmeli?

Hamilelik boyunca bebeğin ve annenin ihtiyacı olan yağ, protein, vitamin ve mineraller gibi besinler doğru kaynaklardan yeterli ölçüde alınmalıdır. Kalsiyum ve demir ihtiyacı unutulmamalıdır. Bu haftada su içme ihtiyacı artabilmektedir, anne adayının günde en az 8 bardak sıvı tüketmesi önerilmektedir.

6 aylık anne karnında bebek kaç kilo olmalı?

Hamilelikte 6. ayın sonunda bebeğin boyu yaklaşık 37-38 santim, büyükçe bir karnabahar kadardır. Ağırlığı yaklaşık 900 gramdır.