Evde yürüyüş yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Evde yürüyüş yapılabilir mi?
  2. Hafif tempolu yürüyüş nasıl yapılır?
  3. Yürüyüş nasıl yapılır?
  4. Evde yürüyüş yapmak kaç kalori?
  5. Günlük yürüme ne kadar olmalı?
  6. Evde yürüyüş kalori yaktırır mı?
  7. Yürüyüş yapmak kalçayı sıkılaştırır mı?

Evde yürüyüş yapılabilir mi?

Açık havada yürürken iç mekânlara göre çok daha fazla alan var gibi görünebilir, ama aslında evde de istediğiniz zaman istediğiniz yerde rahatlıkla yürüyebilirsiniz. Evde yürüyüş kısa bir süre ısınma hareketleri yapıp başlayabileceğiniz bir egzersizdir.

Hafif tempolu yürüyüş nasıl yapılır?

Tempolu yürüyüşte ayaklar hakkını vererek yeri hissetmelidir. Atılan her adımda hareket topuktan başlar, ayağın tamamı yerle temas ettirilerek hareket parmak uçlarında bitirilir. Bu esnada dizler hafif kırık durumdadır. Kollar bacaklarla çapraz olarak arkaya öne ve birbirine paralel olarak hareket ettirilir.

Yürüyüş nasıl yapılır?

Gözleriniz karşıya bakacak şekilde, başınız dik durumda, karnınızı içe çekerek yürümeye özen gösterin. Ayrıca yürüyüş sırasında ellerinizin boş olması, bir şey taşımamanız da sakatlanmaları engellemek açısından önemli. Yürürken bir şey taşımanız gerekiyorsa bel veya sırt çantası kullanın.

Evde yürüyüş yapmak kaç kalori?

Düzenli olarak yapılan orta tempolu bir saatlik yürüyüş ortalama olarak 2 kalori harcanmasını sağlar. Bu da ayda yaklaşık ekstradan 750 kalori harcanır. Harcanan 7000 kalori kişinin bir kilo zayıflamasını sağlar. Günde 1 saat orta tempolu yürüyüş ile ayda 1-1,5 kilogram verilebilir.

Günlük yürüme ne kadar olmalı?

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, günde 10.000 adım atmak gerekiyor. Bu ise yaklaşık 7 kilometreye tekabül ediyor. Ritminize göre bu mesafe 1.5 ya da 2 saat sürebiliyor. Öte yandan uzmanlar, 3000-5000 adımın yani 30 ile 45 dakika arası yürüyüşün de yararları olduğunu ifade ediyor.

Evde yürüyüş kalori yaktırır mı?

Yürüyüş yapmak metabolizmanın hızlanmasını sağlayan bir aktivitedir. Metabolizmanın hızlı olması demek de sizin birim zamanda daha çok kalori yakmanızı beraberinde getirecektir. Evde yürüyerek daha çok kalori yakabilir; böylelikle kolaylıkla forma girebilirsiniz.

Yürüyüş yapmak kalçayı sıkılaştırır mı?

Eğimli yüzeyde koşmak ya da yürümek, kalça ve arka bacaklarınız için ağırlık çalışmak gibidir, bu bölgeleri toplar ve sıkılaştırır. Kardiyovasküler egzersiz olduğu için de yağ yakmanızı sağlar.