Ücretsiz izin en fazla ne kadar olabilir?

İçindekiler:

  1. Ücretsiz izin en fazla ne kadar olabilir?
  2. MEB ücretsiz izin en az ne kadar alınır?
  3. İşçi kendi isteğiyle ücretsiz izne çıkabilir mi?
  4. Doğum sonrası ücretsiz izin kaç defa alınır?
  5. Aylıksız izin en az kaç gün olur?
  6. Memurlar hangi durumlarda ücretsiz izin alabilir?
  7. Ücretsiz izin idarenin takdirinde mi?

Ücretsiz izin en fazla ne kadar olabilir?

Doğum sonrası ücretsiz izin ise kadın işçinin doğumdan önce ve sonra kullanacağı on altı haftalık izne ilaveten isteği halinde altı aya kadar kullandığı izindir. Doğum sonrasında kadın ve erkek işçilere en fazla yüz seksen güne kadar haftalık çalışma süresinin yarısı kadar da ücretsiz izin verilebilmektedir.

MEB ücretsiz izin en az ne kadar alınır?

MADDE 36 ÜCRETSİZ İZİN: (2) İşçilere, 10 hizmet yılını tamamlamış olmaları ve istekleri halinde işçilik süreleri boyunca ve bir defada kullanılmak üzere altı aya kadar ücretsiz izin verilebilir.

İşçi kendi isteğiyle ücretsiz izne çıkabilir mi?

Ücretsiz izin hakkı işçiye kanunlar tarafından tanınmıştır. Yine işverenin işlerinin azalması ve kendi işyerini koruması amacıyla da işçiyi ücretsiz izne çıkarabilmesi mümkün kılınmıştır. İşveren tarafından işçinin ücretsiz izne çıkarılabilmesi için kanunen işçinin yazılı onayına ihtiyaç bulunmaktadır.

Doğum sonrası ücretsiz izin kaç defa alınır?

Doğum yapan kadın memurlar çocuğunun bakımı ve sağlığı için aylıksız izin talebinde bulunmaktadırlar. İşte bu nedenlerle; doğum yapan Devlet memurlarına istekleri üzerine doğum sonrası 8 haftalık iznin bitim tarihinden itibaren 2 yıllık süre içinde 24 aya kadar ücretsiz izin verilmektedir.

Aylıksız izin en az kaç gün olur?

Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin(3 aya kadar-gerekirse 1 kat uzatılabilen- refakat izni) bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine on sekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.

Memurlar hangi durumlarda ücretsiz izin alabilir?

Devlet memurlarına 10 hizmet yılını tamamlamış olmaları ve istekleri halinde memuriyet süreleri boyunca ve bir defada kullanılmak üzere altı aya kadar aylıksız izin verilebilir. ... Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde, memur derhal görevine dönmek zorundadır.

Ücretsiz izin idarenin takdirinde mi?

Görev veya öğrenim süresi kadar verilmektedir. Bu hallerde, Devlet memuruna, görev veya öğrenim süresi kadar ücretsiz izin verilebilecektir. Madde de "Ücretsiz izin verilebilir" ifadesi sebebiyle bu iznin kullandırılmasında idarenin takdir hakkı bulunmaktadır.