Tırnak üzerindeki beyaz çizgiler nedir?

İçindekiler:

  1. Tırnak üzerindeki beyaz çizgiler nedir?
  2. Tırnakta yatay çizgiler neden olur?
  3. Tırnak üzerindeki dikey çizgiler neden olur?
  4. Tırnak üzerindeki siyah çizgiler neden olur?

Tırnak üzerindeki beyaz çizgiler nedir?

Beyaz leke, tırnağınızı diğer elinizle sıktığınızda kayboluyorsa protein eksikliğidir. Protein alınca hemen geçer. Mineral veya vitamin eksikliğinde tırnaklarda beyaz noktalar oluşabilir. Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir.

Tırnakta yatay çizgiler neden olur?

15. Yatay çizgiler. Dikey çizgiler zararsız olsa da, tırnak üzerindeki enlemesine, yatay çizgiler aynı şekilde zararsız olmayabilir. 'Beau çizgileri' adı verilen bu çentikler ve çöküntüler yüksek ateşe sebep olan bir rahatsızlık veya diyabet ya da çinko yetmezliği belirtisi olabilir.

Tırnak üzerindeki dikey çizgiler neden olur?

Dikey çizgiler, tırnak etinden tırnağın ucuna kadar uzanan oluklardır. Renk ve dokudaki değişiklikler gibi başka anormallikler de yaşanırsa, bir hastalıktan şüphelenilebilir.

Tırnak üzerindeki siyah çizgiler neden olur?

"Tırnaklarda ortaya çıkan kahverengi ve siyah renk değişikliği, tırnak altındaki melanositlerin sayıca artması ve boya üretmeye başlaması sonucunda gelişebilir. Bu durum, doğuştan olabildiği gibi sonradan da meydana gelebilir. Tırnağın tamamında, çizgisel ve noktasal olarak görülebilir.