E-devlet aracılığı ile maaşımı nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. E-devlet aracılığı ile maaşımı nasıl öğrenebilirim?
  2. Avukatlar banka hesaplarını görebilir mi?
  3. Maaşımı nereden görebilirim?
  4. Bordroya nereden bakılır?
  5. Bankadaki paraya icra gelir mi?

E-devlet aracılığı ile maaşımı nasıl öğrenebilirim?

Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin. 5. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

Avukatlar banka hesaplarını görebilir mi?

Bankalarla tek tek yazışmak zorunda kalınmayacak. Avukatlar icra dairesine başvurarak, borçlunun hangi bankalarda hesabı olduğunu UYAP üzerinden icra müdürlüğü ekranlarından sorgulatabilecekler. Avukatlar borçlunun banka bilgilerini bir tuşla sorgulayıp bildirecek.

Maaşımı nereden görebilirim?

E-Devlet sisteminden giriş yaparak maaş bilgilerinin görüldüğü e-bordro sistemi, memuriyet sicil numaranızın yanı sıra yıl ve aya göre maaşlarınız ile çalışma şekli gibi öğrenmek isteyebileceğiniz bilgileri içerir.

Bordroya nereden bakılır?

Öncelikle e-Devlet için https://www.turkiye.gov.tr/ adresine tıklayın. Sisteme T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, e-Hizmetler kısmından, e-Bordro yazarak, çıkan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti sekmesine tıklayın. Maaş bordronuz karşınıza çıkacaktır.

Bankadaki paraya icra gelir mi?

Paranın tamamına haciz hukuka aykırı olacaktır. Haciz işlemi banka hesabına yapılmaz, hesaptaki paraya yapılır. Borç ve haciz masrafı eklenerek bulunacak tutar kadar haciz işlemi uygulanır, bloke konur.