Çene çalmak deyim mi?

İçindekiler:

  1. Çene çalmak deyim mi?
  2. Çene yarıştırmak ne demek?
  3. Suya sabuna dokunmayan ne anlama gelir?
  4. Nabız yoklamak ne anlama gelir?
  5. Geyik yapmak ne anlama gelir?
  6. Geek olmak ne demek?
  7. Paçayı kurtarmak ne demek?
  8. Saray ne anlama gelir?
  9. Sarayzade ne demek?
  10. Yakayı kurtarmak ne demek?
  11. Paçaları sıvamak deyim anlamı nedir?
  12. Ağzını aramak ne demek TDK?

Çene çalmak deyim mi?

İki veya daha fazla insanın önemsiz konular üzerine konuşarak hoşça vakit geçirmesine çene çalmak denmektedir. İnsanlar kendi aralarında her zaman ciddi konuları konuşmazlar. Bazı zamanlarda havadan sudan ya da oradan buradan konuşarak vakit geçirirler.

Çene yarıştırmak ne demek?

Çene yarıştırmak deyiminin anlamı:Karşılıklı gevezelik etmek, boş konuşmak. ➡Çene yarıştırmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Sizinle çene yarıştırılmaz doğrusu.

Suya sabuna dokunmayan ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Sakıncalı konulardan uzak durmak, davranışlarıyla birilerini incitmeyecek yol tutmak. "Başına gelen son belâdan sonra suya sabuna dokunmamaya karar verdi."

Nabız yoklamak ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Karşısındakinin eğilimini, niyetini, arzularını, ne düşündüğünü anlamaya çalışmak, ağzını aramak. "İşçilerin nabzını yoklayın da zam konusunu öyle düşünelim."

Geyik yapmak ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Boş, yararsız konuşmak. "Geyik yapmayı bırakın, şu temizliği bitirin."

Geek olmak ne demek?

Geek kelimesi, başlangıçta eksantrik veya ana akım olmayan insanları tanımlamak için kullanılan argo bir terimdir; Mevcut kullanımda, kelime tipik olarak bir hobi veya entelektüel arayışa takıntılı bir uzman veya meraklıyı, "tuhaf bir kişi, özellikle aşırı entelektüel, modası geçmiş, sıkıcı veya sosyal olarak garip ...

Paçayı kurtarmak ne demek?

Paçayı Kurtarmak deyiminin anlamı:Bir ilişkiden veya önce girişip sonra pişman olduğu bir işten yakasını sıyırmak. ➡Paçayı Kurtarmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Çok şükür şu belâlı işten paçayı kurtardık. »Bu kadar çapraşık işlerin üstesinden gelip paçayı sıyırdığından haklı olarak gurur duyuyordu.

Saray ne anlama gelir?

Saray, hükümdarların veya dinî liderlerin ikâmet ettiği büyük ve gösterişli yapı. Günümüzde zaman zaman otel veya kamu hizmetinde kullanılan bazı büyük yapıları tanımlamakta da kullanılır.

Sarayzade ne demek?

Saray (i. ) Hükümdarların veya devlet başkanlarının oturduğu büyük ve gösterişli binâ: Bunlar bütün vakāyi-i mâziyeyi saray dehlizlerinden çıkarırlar (Cenap Şahâbeddin).

Yakayı kurtarmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Umulmazken bir işten ya da kimseden kurtulmak, kaçmak. "Bu işten yakayı nasıl kurtardık, hâlâ anlayabilmiş değilim."

Paçaları sıvamak deyim anlamı nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir işi yapmak için hazırlanmak. "Bir an önce paçaları sıvayıp işe başlamak istiyordu."

Ağzını aramak ne demek TDK?

Ağzını aramak deyiminin TDK' da belirlenmiş bir anlamı bulunmaktadır. Bu anlam şu şekildedir: Karşısındakini kurnazca konuşturarak ağzından söz almak, istediğini öğrenmek, gerekli bilgileri edinmektir.