Teşkil etmek ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Teşkil etmek ne anlama gelir?
  2. Teşlik ne demek?
  3. Istisna teşkil etmeyecek ne anlama gelir?
  4. Tezat teşkil etmek ne demek?
  5. Emsal teşkil etmek ne demek?
  6. Istisna yoktur ne demek?
  7. Istisna mı istisnai mi?
  8. Zapt etmek ne demek TDK?
  9. Teşhir etmek ne demek?
  10. Çok önem arz etmek ne demek?
  11. Danıştay kararı emsal teşkil eder mi?
  12. Arz ederim rica ederim kime denir?
  13. Istisna durumu ne demek?

Teşkil etmek ne anlama gelir?

teşkil etmek ne demek? Oluşturmak, ortaya çıkarmak. Bazen o kadar güzel ve orijinal şeyler söylüyordu ki onları dinlemek itaba ve hücuma maruz kalan için bile bir zevk teşkil ediyordu. Constitute.

Teşlik ne demek?

(ﺗﺴﻠﻴﻚ) i. (Ar. sulūk “yola girmek”ten teslіk) tasavvuf. Tarîkatta seyr ü sülûke girme, seyr ü sülûkü tâkip etme: Bunlar aynı yoldan yürüyen ve nihâyet teslik tarzlarında, neş'ede ve birtakım merâsimde ayrılan tarîkatlardandır (Sâdeddin N.

Istisna teşkil etmeyecek ne anlama gelir?

2. Genelden ayrı, kuraldışı olma, ayrıklık.'' demektir.

Tezat teşkil etmek ne demek?

1. Nitelik ve durumları birbirine tam aykırı olma, birbirinin aksine olma, zıtlık, karşıtlık: Peçesini açmış, çarşafının siyahlığı ile bir tezâd-ı tam teşkil eden çehresinin letâfeti bütün bütün artmış… (Hüseyin R. Gürpınar).

Emsal teşkil etmek ne demek?

Benzer, eş, denk, "Emsal teşkil etmek" mesela, misal (örnek) kökünden gelir. anlamı (manası) başka davalara, olaylara, vukuatlara örnek, denk veya benzeri alınıp etüd taslak veya baz alınabilecek türden olabilecek herşey hukuki terim kapsamında.

Istisna yoktur ne demek?

1. Bir kimse ya da bir şeyi benzerlerinden ayrı tutma. 2. Genelden ayrı, kuraldışı olma, ayrıklık.

Istisna mı istisnai mi?

Öncelikle istisna kelimesine bakıldığı zaman TDK açısından, 'Bir kimse ya da bir şeyi benzerlerinden ayrı tutmak' biçiminde ifade edilmektedir. Aynı şekilde istisnai kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığında, 'Kuraldışı ya da ayrıklı,' şekilde karşılık bulunmaktadır.

Zapt etmek ne demek TDK?

1) zorla almak: “Bizans'ta Sırp memleketlerini zapt ettilerse de bir müddet sonra bazı kısımlara geniş otonomiler verdiler.” -F. R. Atay. 2) tutmak: “Neveser bir sevinç çığlığını zor zapt etmişti.” -A.

Teşhir etmek ne demek?

Göstermek veya herkese sergilemek anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre teşhir kelimesinin anlamı; gösterme, sergileme, herkese duyurma, dile düşürme, bir hükümlüyü ceza olarak halka gösterme şeklinde verilmiştir.

Çok önem arz etmek ne demek?

Saygı ile bildirmek, bilgisine sunmak.

Danıştay kararı emsal teşkil eder mi?

Özellikle Danıştay ve Bölge İdare Mahkemesi kararları, tüm kamu kurumlarınca uyulması zorunlu kararlardan olmamakla birlikte, dava açacak olanlar için emsal teşkil eder. İdare mahkemesi kararları ise daha az emsal teşkil eder.

Arz ederim rica ederim kime denir?

Resmi usullere göre 'üst', 'ast'a yazı yazarken 'Rica ederim' ibaresini kullanıyor; tam tersi durumlarda ise 'Arz ederim' deniliyor. Bu nedenle vatandaşlar için de kamu kurumlarına dilekçe verirken 'Arz ederim' ibaresini kullanma zorunluluğu bulunuyor.

Istisna durumu ne demek?

Bir kimse ya da bir şeyi benzerlerinden ayrı tutma. 2. Genelden ayrı, kuraldışı olma, ayrıklık. 3. Ayrı tutulan kimse ya da şey.