SGK Teşvikleri Nelerdir?

İçindekiler:

  1. SGK Teşvikleri Nelerdir?
  2. SGK teşvikleri nasıl takip edilir?
  3. Normalleşme desteği Nedir 2021?
  4. SGK teşviği nedir?
  5. Normalleşme desteği nasıl uygulanacak?
  6. Normalleşme desteği ne zamana kadar?
  7. Sigorta primi desteği nedir?
  8. SGK teşvikleri gelir yazilir mi?
  9. SGK Teşvik Nasıl Alınır?
  10. SGK teşvikten nasıl yararlanılır?
  11. 27103 4447 Sayili Kanun Geçici 19 madde diğer sektör nedir?
  12. 27103 sayili teşvik indirimi ne kadar?
  13. 7252 sayılı kanun nasıl uygulanacak?

SGK Teşvikleri Nelerdir?

SGK Teşvikleri 2021
  • Malullük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortası İşveren Hissesinden 5 Puanlık İndirim.
  • Yurtdışına Götürülen/Gönderilen Sigortalılar İçin Uygulanan 5 Puan İndirim.
  • İlave 6 Puanlık İndirim.
  • 4/b (Bağ-Kur) 5 Puan Teşviki.
  • Genç Girişimci Teşviki.
  • Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararlar Uyarınca Uygulanan Teşvik.
Daha fazla öğe...

SGK teşvikleri nasıl takip edilir?

SGK teşvik sorgulama için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:
  1. sgk.gov.tr adresinden giriş yapın,
  2. Erişilen Sistemi/Teşvikten Faydalanılacak Sigortalı Tanımlama kısmına gelin.
  3. Potansiyel Teşvik Sorgulama bölümünü seçin.

Normalleşme desteği Nedir 2021?

Teşvik ile, 30/06/2021 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın/nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren altı ay süreyle işverenlere bu sigortalıların prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak sosyal güvenlik primlerinin tamamı tutarında destek sağlanacaktır.

SGK teşviği nedir?

SİGORTA PRİM TEŞVİK NEDİR? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) teşvik, istihdamın artması ve işsizliğin azalmasını sağlamak amacıyla, yine Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği şartlara göre birçok iş yerinin ve işçinin desteklenmesidir.

Normalleşme desteği nasıl uygulanacak?

Destekten, sigortalı üç aylık süre boyunca her ay kısa çalışma ödeneği aldığı aylık ortalama gün sayısı/nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısı kadar yararlanabilecektir. Prim desteğinin süresi Cumhurbaşkanımız tarafından sektörel olarak ayrı ayrı veya bir bütün olarak 6 ay uzatılabilecektir.

Normalleşme desteği ne zamana kadar?

Zehra Zümrüt Selçuk, şunları kaydetti: "Uygulanmakta olan Normalleşme Desteği Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın kararıyla 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı, 3 ay olan yararlanma süresi de 6 aya çıkarıldı. Normal çalışma düzenine geçen iş yerlerimiz için Normalleşme Desteği adı altında bu desteklerimizi sürdüreceğiz.

Sigorta primi desteği nedir?

Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Bölgesel, Büyük Ölçekli ve Stratejik Yatırımlarda belge konusu yatırımla sağlanan ilave istihdam için yatırımcı tarafından ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmının belirli bir süre için Bakanlık tarafından karşılanmasıdır.

SGK teşvikleri gelir yazilir mi?

Hazinece karşılanan sigorta prim teşvikleri ile ilgili yukarıda belirtilen özelgelerin görüş beyan edilen bölümünde yer alan; Yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilecek gelire dahil edilmesi söz konusu değildir. Hususlarının dikkate alınarak bu konuda gelir veya gider olarak dikkate alınmaması gerekir.

SGK Teşvik Nasıl Alınır?

Teşvikten yararlanmak isteyen işverenlerce kapsama giren sigortalılara ilişkin olarak “e-SGK / İşveren / İşveren Sistemi (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi) / Teşvikten Faydalanılacak Sigortalı Tanımlama” ekranında yer alan "07316- 4447 Sayılı Kanun Geçici 30. madde - Faaliyetine Ara Verilen Sektörlere Yönelik ...

SGK teşvikten nasıl yararlanılır?

Teşvikten yararlanmak isteyen işverenlerce kapsama giren sigortalılara ilişkin olarak “e-SGK / İşveren / İşveren Sistemi (https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi) / Teşvikten Faydalanılacak Sigortalı Tanımlama” ekranında yer alan "07316- 4447 Sayılı Kanun Geçici 30. madde - Faaliyetine Ara Verilen Sektörlere Yönelik ...

27103 4447 Sayili Kanun Geçici 19 madde diğer sektör nedir?

4447 sayılı Kanun'un geçici 19. maddesi kapsamına giren sigortalılardan dolayı prim desteğinden yararlanılabilmesi için işverenlerce e–SGK kanalıyla başvuruda bulunulması gerekmektedir. ... İmalat veya bilişim sektörü için “27103/4447 sayılı Kanun'un Geçici 19. madde menüsü vasıtasıyla yapılacaktır.

27103 sayili teşvik indirimi ne kadar?

30 gün sigortalı bildirilen bir sigortalı için elde edilecek SGK prim indirimi, sigortalının Prime Esas Kazanç tutarı farketmeksizin toplam 959,40 TL prim indirimi hesaplanacaktır.

7252 sayılı kanun nasıl uygulanacak?

7252 Sayılı Normalleşme Teşvik uygulaması; 2020/Ağustos dönemi ile başlayıp 31.12.2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın ve/veya nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ay süreyle işverene teşvik verilecektir.