Kedi kimliği nasıl çıkarılır ücret?

İçindekiler:

  1. Kedi kimliği nasıl çıkarılır ücret?
  2. Kediye kimlik çıkartmak zorunlu mu?
  3. Kediye sağlık karnesi nasıl alınır?
  4. Evcil hayvan karnesi nereden alınır?
  5. Hayvan çipi ne kadar?
  6. Çip takılan köpek nasıl bulunur?

Kedi kimliği nasıl çıkarılır ücret?

Yani Kedi ve Köpeğinize kimlik çıkartmak için ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur. Sadece yapılan aşıların ücretini ödemeniz yeterlidir. Kuduz aşısının yapılmasını takiben aşı karneniz ile birlikte kedi ya da köpeğinizin kaydını bağlı bulunduğunuz belediyeye yaptırmak yasal zorunluluğunuzdur.

Kediye kimlik çıkartmak zorunlu mu?

Sahipli köpeklerin bu yıldan itibaren, sahipli kedi ve gelinciklerin ise 2022'den itibaren kimliklendirilmesi zorunlu olacak. Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmayla sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi uygulamasına geçilecek.

Kediye sağlık karnesi nasıl alınır?

Kedi sağlık karneleri sadece bulunduğunuz şehrin Bölge Veteriner Hekimler Odası'ndan alabilirsiniz. İlk paragrafın sonlarında bahsettiğimiz gibi sahte kedi sağlık karnesi veren veteriner ve kuruluşların sayısı her geçen gün artmaktadır ve bu tür dolandırıcılara dikkat etmelisiniz.

Evcil hayvan karnesi nereden alınır?

Orijinal kedi sağlık karneleri şu an sadece Bölge Veteriner Hekimler Odası aracılığıyla alınmaktadır ve hiçbir evcil hayvan satıcısının bu tür belgeler vermeye yetkisi yoktur.

Hayvan çipi ne kadar?

PET MİKROÇİP FİYATI NE KADAR? Türkiye'de bazı belediyeler bu uygulamayı ücretsiz yapmakta; bazıları ise cüz-i miktarlar karşılığında yapabilmektedir. Eğer özel kliniklerde yaptırılmak istenirse; bedeli veteriner kliniğe göre değişmekle birlikte 50-100 TL arasındadır.

Çip takılan köpek nasıl bulunur?

Mikroçipli köpeğin bulunması için veteriner tarafından çipin taranması ve okutuculara okutulması gerekiyor. Bu mikroçiplerin yaygınlaşması ile kaybolan köpekler kadar çalınan ve yeniden satılan köpekler de saptanabildiği için, hırsızlara karşı caydırıcılık sağlanıyor.